Известно е, че е трудно да се контролира и политическите

...
Известно е, че е трудно да се контролира и политическите
Коментари Харесай

Петима президенти, които подариха страните си на COVID-19

Известно е, че е мъчно да се управлява и политическите водачи са единствено част от картината, когато става въпрос за ръководство на пандемията. Но някои сегашни и някогашни международни водачи не са създали доста, с цел да управляват огнищата в техните страни. Те омаловажиха тежестта на пандемията, пренебрегнаха науката и значимите санитарни ограничения като обществено разграничаване и маски. Всички хора в този лист са позволили най-малко една от тези неточности, а някои са позволили всички едновременно. Последиците бяха съдбовни. Това пишат за The Conversation Сумит Гангули, Дороти Чин и ЕлизаБет Кинг в своя публикация, показана от БГНЕС.
Нарендра Моди.
Индия е новият център на световната пандемия, с към 400 000 нови случая, докладвани всеки ден през май. Колкото и да са мрачни тези статистически данни, те не могат да предадат целия смут, който се разпростира там. Пациентите с COVID-19 умират в лечебни заведения, защото лекарите нямат О2 и животоспасяващи медикаменти за тях. Пациентите не се одобряват в клиники, защото няма свободни места.
Много индийци упрекват един човек за тази покруса: министър-председателя Нарендра Моди. През януари 2021 година Моди съобщи на световен конгрес, че Индия „ е избавила човечеството... дейно задържайки коронвируса “. През март министърът на опазването на здравето му съобщи, че пандемията доближава „ ендшпил “. Всъщност COVID-19 набира скорост в Индия и по света, само че държавното управление на Моди въобще не е било квалифицирано за вероятни непредвидени обстановки, като появяването на по-смъртоносен и по-заразен вариант на вируса.
Въпреки че вирусът не беше овладян изцяло в доста елементи на страната, Моди и други членове на неговата партия се срещнаха с гласоподаватели навън преди изборите през април. Малко от участниците бяха с маски. Моди също позволи набожен фестивал, привличащ милиони, който продължи от януари до март. Сега здравните чиновници считат, че може да е имало всеобщо заразяване на фестивала и че това е " голяма неточност ".
Докато Моди изтъкваше триумфа си от предходната година, Индия - най-големият производител на ваксини в света - изпрати повече от 10 милиона дози от имунизацията до прилежащите страни. Въпреки че към началото на май единствено 1,9% от 1,3 милиарда души в Индия са били изцяло имунизирани против covid-19.
Жаир Болсонаро.
Бразилският президент Жаир Болсонаро освен не реагира на COVID-19, осмивайки го като „ дребна простуда “ - той интензивно задълбочи рецесията в страната.
Болсонаро употребява конституционните си пълномощия, с цел да се намесва в административните въпроси на министерството на опазването на здравето, като клинични протоколи, откриване на данни и доставяне с ваксини. Той наложи несъгласие върху закон, който би разрешил да вземем за пример потреблението на маски в места за поклонение и компенсиране на медицинските служащи, непрекъснато страдащи от пандемията. Той осуети и държавните старания за поощряване на общественото разграничаване и употребява наредбата, с цел да разреши на доста бизнеси да работят като „ жизненоважни “, в това число спа центрове и фитнес зали. Болсонаро също по този начин интензивно предизвиква непроверени медикаменти като хидроксихлорохин за лекуване на пациенти с COVID-19.
Болсонаро употребява обществената си власт като президент, с цел да зададе звук на коронавирусната рецесия, като приказва за подправената алтернатива сред икономическо злополучие и обществено разграничаване и изкривява научните доказателства. Той упрекна държавните управления на Бразилия, Китай и Световната здравна организация за рецесията и в никакъв случай не пое отговорност за битка с епидемията в личната си страна.
През декември Болсонаро разгласи, че няма да бъде имунизиран заради странични резултати. " Ако се превърнете в алигатор, това е ваш проблем ", сподели той.
Лошото контролиране на пандемията от страна на Болсонаро докара до спор в неговото държавно управление. Бразилия смени четирима министри на опазването на здравето за по-малко от година. Неконтролираното разпространение на заболяването породи няколко нови разновидността на , в това число разновидността P.1, който наподобява по-заразен. Скоростта на разпространяване на COVID-19 в Бразилия най-сетне стартира да се забавя, само че обстановката остава тревожна.
Александър Лукашенко.
Много страни по света реагираха на COVID-19 с трагично несъответстващи политики. Въпреки това, ние твърдим, че най-лошите водачи в пандемия са шепата, които са избрали безапелационното отказване пред неефективните дейности.
Александър Лукашенко, дългогодишният властнически водач на Беларус, в никакъв случай не е признавал опасността от ковид. В началото на пандемията, когато други страни вкараха блокировки, Лукашенко реши да не ползва никакви ограничаващи ограничения, с цел да предотврати разпространяването на вируса. Вместо това той твърди, че вирусът може да бъде предотвратен посредством пиянство на водка, посещаване на сауна и работа на полето. Това отказване сложи отговорността за попречване и облекчение на пандемията върху обособените хора и платформи за всеобщо финансиране.
През лятото на 2020 година Лукашенко разгласи, че е диагностициран с COVIDd-19, само че няма признаци, което му разрешава да продължи да упорства, че вирусът не съставлява сериозна опасност. Вероятно този персонален опит и визитата на болнични заведения без маска също ускори стремежи от него имидж на мощен мъж.
Беларус преди малко стартира имунизация, само че Лукашенко съобщи, че няма да бъде имунизиран. В момента по-малко от 3% от беларусите са имунизирани против COVID-19.
 Черна мухъл поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия " Черна мухъл " поразява мнозина след боледуване от Covid-19 в Индия
В Индия хиляди хора са се разболели от „ черна мухъл “ – гъбично заболяване, заради което на 60% от пациентите се е на...
. Съединени американски щати
Тръмп напусна поста си, само че неприятното му ръководство на пандемията има опустошителни дълготрайни последствия за Съединените щати, изключително за здравето и благосъстоянието на етническите малцинства.
Отричането на пандемията от Тръмп първоначално, необятно публикуваната дезинформация за носенето на маски и лекуването, както и непоследователното управление нанесоха щета на страната като цяло, само че резултатът беше надалеч по-лош за някои групи спрямо други. Отделни общности претърпяха несъразмерно повече случаи на заболяване и гибел - макар че афроамериканците и испанците, да вземем за пример, съставляват единствено 31% от популацията на Съединени американски щати, те съставляват над 55% от случаите на COVID-19. Индианците са приети в болница 3,5 пъти повече и смъртността измежду тях е 2,4 пъти по-висока, в сравнение с измежду белите.
Нивото на безработица също е непропорционално. По време на най-лошата пандемия в Съединените щати тя скочи до 17,6% измежду испанците, 16,8% измежду афро-американците и 15% измежду азиатските американци, спрямо 12,4% измежду белите.
Тези големи пропуски изострят съществуващите неравенства като бедността, несигурността в жилищния бранш и качеството на образованието и евентуално ще продължат известно време. Например, до момента в който цялостната стопанска система на Съединени американски щати демонстрира признаци на възобновяване, малцинствените групи не са очевидец на сходен прогрес.
 Как Германия може да се радва на нехайно лято Как Германия може да се радва на нехайно лято
Германия би трябвало да остане нащрек и да понижи по-нататък броя на коронавирусните инфекции, в случай че страната желае да се радва на „ безгр...
И най-после, обвиняването на Тръмп за COVID-19 против Китай, дружно с прилагателни като „ кунг фу грип “, директно предшестваха съвсем удвояването на офанзивите против американците от азиатски генезис и от тихоокеанските острови през последната година. Тази тревожна наклонност продължава.
Администрацията на Тръмп поддържа първичното създаване на ваксини в страната - достижение, за което малко международни водачи могат да претендират. Но дезинформацията и антинаучната изразителност, които той изля, не престават да стопират Америка да излезе от пандемията. Последната анкета демонстрира, че 24% от всички американци и 41% от републиканците са декларирали, че няма да се имунизират.
Андрес Мануел Лопес Обрадор. Мексико
Мексико, където 9,2% от пациентите с COVID-19 умират от заболяването, има най-високата смъртност в света. Последните оценки демонстрират, че вирусът евентуално е умъртвил 617 000 души - наедно със Съединени американски щати и Индия, и двете страни с доста по-голямо население.
Комбинация от фактори способства за дълготрайните рискови огнища наCOVID-19 в Мексико. И един от тях беше несъответстващо национално управление.
 Коронавирусът в България: В 4 области няма нито един нов случай за деня Коронавирусът в България: В 4 области няма нито един нов случай за деня
Само 148 са позитивните проби за ковид в България за 22 май, сочат данните от Единния информативен портал. Това значи с 214...
По време на пандемията мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор се стреми да сведе до най-малко сериозността на обстановката в Мексико. В началото той се опълчи на апелите за блокиране в цялата страна и продължи да организира срещи в цялата страна, преди да затвори Мексико за два месеца на 23 март 2020 година Често отхвърляше да носи маска.
Встъпвайки в служба през 2018 година и наследявайки незадоволително финансирана здравна система, Лопес Обрадор единствено леко усили разноските за тях по време на пандемията. Експертите обявиха, че бюджетите на лечебните заведения са незадоволителни, с цел да изпълнят голямата задача пред тях.
Още преди експлоадирането на пандемията, Лопес Обрадор организираше политика на изключителна бюджетна суровост, въведена от 2018 година, която доста затруднява битката със здравната рецесия, като доста лимитира финансовата помощ заради COVID-19, налична за жителите и бизнеса. Това от своя страна изостри икономическите разтърсвания, породени от пандемията в Мексико, което докара до нуждата стопанската система да бъде отворена за света през последната година, чак до ожесточената зимна втора вълна, от която Мексико преди малко стартира да излиза.
Тогава друго заключване стана неизбежно. Мексико затвори още веднъж за малко през декември 2020 година
Днес в Мексико 10% от популацията е изцяло имунизирано, спрямо 1% в прилежаща Гватемала. Ситуацията се усъвършенства, само че пътят на Мексико за възобновяване е дълъг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР