Известният военен експерт и полковник от резерва Олег Жданов смята,

...
Известният военен експерт и полковник от резерва Олег Жданов смята,
Коментари Харесай

Военен експерт: Шестте месеца война в Украйна могат да бъдат описани с една дума за Русия - катастрофа

Известният боен специалист и полковник от запаса Олег Жданов счита, че първите шест месеца от войната на Русия против Украйна са злополука за агресора. Това той съобщи в диалог с правозащитника Марк Фейгин.
 
" Смятам, че за тях това е злополука. По следствията. Те се сблъскаха с класическата тематика - кой е отговорен и какво да се прави. Това, което се случва в Украйна ще се трансформира в злополука за тази политическа система, която Путин построи за времето, в което е на власт ", сподели Жданов.
 
В същото време той означи, че преди войната украинската войска се смяташе за 21-ва в света по рейтинги, а второто място беше заето от съветската войска. Жданов акцентира, че украинците имат неизтребим военен дух и даде за съпоставяне, че по време на Втората международна война броят на украинците, които са заслужили званието " воин на Съветския съюз " е бил максимален, спрямо другите етнически общности в тогавашния Съюз на съветските социалистически републики.
 
Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна на 24 февруари, от която изминаха шест месеца. Окупаторската войска търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника, а блицкригът за завладяване на Киев се оказа цялостен неуспех.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР