Известният социолог проф. Петър-Емил Митев почина на 87 години. Тъжната

...
Известният социолог проф. Петър-Емил Митев почина на 87 години. Тъжната
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина най-известният български социолог

Известният социолог проф. Петър-Емил Митев умря на 87 години. Тъжната новина заяви щерка му Люба Митева.

На своята Facebook страница от Института по социология " Иван Хаджийски ", на който професорът бе съосновател и дълготраен началник, написаха: " Проф. Митев бе академик от международна големина, държавник, визионер и подстрекател на младите откриватели! Дълбок реверанс пред светлата му памет! "
-->
Причината за гибелта на професора, който до последно работеше, не се оповестява, само че от обявата излиза наяве, че поклонението ще бъде на 14 август от 12 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Известно е единствено, че на 12 август на професора му е прилошало, поради което е бил признат в болница, където след това е умрял.

Кой е Петър-Емил Митев?

Син на биохимика проф. Иван Митев, Петър-Емил Митев приключва Философия в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", където по-късно преподава.

От 1972 до 1988 година той бе шеф на Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 година бе ръководител на Българската социологическа асоциация.

Професорът беше също член на председателството на Висшия партиен съвет на Българска социалистическа партия и народен представител във Великото Народно заседание.

През 2004 година бе препоръчан и подсилен от Движение за права и свободи за претендент за омбудсман при първите избори за публичен бранител, само че тогава бе определен Гиньо Ганев.

Проф. Митев беше и ръководител на Управителния съвет на Института за обществени полезности и структури " Иван Хаджийски ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР