Известният инвеститор и основател на компанията Draper Fisher Jurvetson е

...
Известният инвеститор и основател на компанията Draper Fisher Jurvetson е
Коментари Харесай

Тим Дрейпър: Биткойнът е бъдещата световна валута

Известният вложител и създател на компанията Draper Fisher Jurvetson е уверен, че светът има потребност от нова валута и за тази цел биткойнът е съвършен. Дрейпър сподели това в изявление за Bloomberg.
Тим Дрейпър още преди няколко години стартира интензивно да влага в биткойни и има вяра, че в близко бъдеще криптовалутата ще заеме значимо място в международната стопанска система. Освен това, известният вложител смята, че в бъдеще по-голямата част от международния валутен пазар, който към сегашен ден е към $86 трилиона, ще бъде във тип на криптовалута.

Отговаряйки на въпроса на водещата, дали смята, че цената на биткойна може да падне под $1000, Тим Дрейпър отговори:

„Аз виждам по напълно различен метод на това, тъй като мисля, че биткойнът е бъдещата валута. Когато ме питат, дали ще продам своите биткойни, аз давам отговор: за какво да продавам бъдеще за минало?“

През 2014 година Тим Дрейпър закупи съвсем 32 000 BTC на аукциона за иззетите от управляващите на Съединени американски щати средства на комерсиалната площадка Silk Road. Тогава той даде $18 милиона, като тези биткойни през днешния ден костват над $310 милиона.

На въпроса, какво мисли за волатилността на биткойна, предприемачът отговори:

„Независимо от внезапните скокове на курса, моите биткойни са на по-безопасно място, в сравнение с моите долари в банките. Банките непрестанно ги ограбват“.

Той добави, че банките постоянно отхвърлят на хората да си открият сметка с $20, тъй като тяхното обслужване им коства $200. С биткойнът това по принцип няма по какъв начин да се случи и криптовалутата е подобаваща както богатите хора, по този начин и бедните пластове население в разрастващите се страни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР