Известният футболен треньор Георгий Ярцев беше открит мъртъв в дома

...
Известният футболен треньор Георгий Ярцев беше открит мъртъв в дома
Коментари Харесай

Футболният треньор Георгий Ярцев е открит мъртъв в дома си

Известният футболен треньор Георгий Ярцев беше открит мъртъв в дома си.

74-годишният експерт през вчерашния ден е трябвало да пътува за мач на ветераните на Спартак (Москва), само че не се е явил на мястото на срещата и не отговарял на телефонните позвънявания, написа Затова е бил потърсен в дома си, където е открито тялото му. Причината за гибелта му е сърдечна непълнота.

Според очевидци, в последните дни Ярцев се е чувствал чудесно. Само преди седмица той беше треньор на тима на легендите на Спартак в мача против ветераните на Зенит. Георгий Ярцев като футболист играе за редица тимове в Съюз на съветските социалистически републики, а най-силен е престоят му в Спартак (Москва), където играе в интервала 1977-80 и стига до участия в националния тим на Съветския съюз.

След края на кариерата си става треньор. Най-знаменит е престоят му в Спартак (Москва), където сред 1994 и 1998 година работи като помощник на Олег Романцев. През 1996 година Романцев се отдава единствено на работата си отпред на националния тим на Русия, а през Ярцев застава отпред на Спартак в ролята на старши треньор и извежда отбора до шампионската купа, а също така играе край за купата на страната (загубен с 2:3 от Локомотив Москва). През 1999 година губи финала за трофея и отпред на Динамо (Москва) - 1:3 от Зенит.

Между 2003 и 2005 година Георгий Ярцев е селекционер на съветския народен тим, с който взе участие на Евро 2004. На 31 март 2004 година отпред на „ сборная “ гостува в София за контролна среща с България. Двубоят приключва при тъждество 2:2. Руснаците на два пъти повеждат с попадения на Дмитрий Сичов (9 и 31 минути), а Димитър Бербатов и двата пъти изравнява за „ лъвовете “ (16 и 66 минути).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР