Известният американски ресторантьор, телевизионна личност и автор на много книги

...
Известният американски ресторантьор, телевизионна личност и автор на много книги
Коментари Харесай

Известният американски готвач и автор Антъни Бурдейн сложи край на живота си

Известният американски ресторантьор, телевизионна персона и създател на доста книги началник Антъни Бурдейн умря на 61-годишна възраст, съобщи CNN. Причината за гибелта му е евентуално самоубийство. 

" С изключителна горест можем да потвърдим за гибелта на нашия другар и сътрудник Антъни Бурдейн ", показва CNN в изказване. " Неговата обич към страхотните завършения, новите другари, отличната храна и питиета и забележителните истории от света го направиха неповторим повествовател. Талантите му в никакъв случай не стопираха да ни изумяват и той ще ни липсва доста. Мислите и молитвите ни са с неговата щерка и фамилията му в това необикновено мъчно време ", показват от CNN. 

Бурдейн бе в Страсбург, Франция, където работи по идния епизод на награждаваната поредност на CNN " Parts Unknown ". Неговият непосредствен другар - френският шеф Ерик Риперт го е разкрил мъртъв в хотелската му стая тази заран. 

Бурдейн беше занаятчия на занаятите - първо в кухнята, а по-късно и в медиите, отбелязва още CNN. Със своите телевизонни излъчвания и книги той изследваше човешкото усещане и помагаше на хората от публиката да мислят друго за храната, за пътуването и за самите себе си. Той бе бранител на маргинализирани групи и поддържаше акция за по-безопасни работни условия за чиновниците на заведенията за хранене. 

Получавал е практичеки всяка премия в промишлеността на кулинарията и медиите. 

Изданието Smithsonian преди време го назова " Оригиналната рок звезда на кулинарния свят " и " Елвис на готвачите неприятни момчета ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР