Известният актьор и режисьор Армен Джигарханян е починал днес рано

...
Известният актьор и режисьор Армен Джигарханян е починал днес рано
Коментари Харесай

Почина Армен Джигарханян |

Известният артист и режисьор Армен Джигарханян е умрял през днешния ден рано сутринта на 85-годишна възраст. Това заяви пред ТАСС Артур Согомонян, другар на националния актьор на Съюз на съветските социалистически републики. Джигарханян е умрял тази заран в 6 часа в Москва.

Армен Борисович Джигарханян е роден на 3 октомври 1935 година в арменската столица Еверан. Израства в рускоезична среда, учи в съветско учебно заведение и от дребен е стартират еднообразно добре и с съветската, и с арменската просвета.

Страстта по театъра наследява от майка си, която го води на театрални и оперни постановки постоянно. Учи изкуство и спектакъл в Ереван. Дебютира през януари 1955 година в постановката на В. Гусев " Иван Рибаков " на Ереванския съветски трагичен спектакъл " К. Станиславски ". През 1969 година стартира да играе в спектакъл " Маяковски " в Москва.

Освен редица театрални функции има и над 200 функции в киното, измежду които във филмите " Здравейте, аз съм вашата вуйна " и " Мястото на срещата не би трябвало да се трансформира ".

През септември 1996 година се основава Московският трагичен спектакъл по управлението на Джигарханян. През годините той е бил и учител в основания в Москва Общоруски държавен университет по кинематография " С. А. Герасимов ".

Джигарханян има доста кино, театрални и държавни оценки, измежду които национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики и почетен жител на Ереван.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР