Известния като най-богатия македонски гражданин Орце Камчев е бил задържан

...
Известния като най-богатия македонски гражданин Орце Камчев е бил задържан
Коментари Харесай

Кандидатът за почетен консул на България в Скопие е в ареста за пране на пари

Известния като най-богатия македонски жител Орце Камчев е бил арестуван от Специалната прокуратура. Срещу Камчев е наложена мярката ”задържане под стража за 30 дни ” за организирането на ”престъпна група за измами, пране на пари и корист със служебното състояние ”. Бизнесменът е препоръчан за почетен консул на България в Скопие.
На 13-ти април тази година от македонското външно министерство оповестяват, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, само че до този миг няма утвърждение от страна на държавното управление в Скопие. Орце Камчев е препоръчан от българския вицепремиер и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов за почетен български консул в Македония, а кандидатурата му е утвърдена от българското Външно министерство, оповестява faktor.bg.

Освен Камчев в ареста за един месец са и и най-близките му сътрудници - Ненад Йосифович, Тодор Мирчевски, Цветан Панделески и Зорица Арсовска. Около 3.30 часа българско време Камчев е отведен в следствения арест " Шутка " в македонската столица. Вчера сутринта чиновници на Специалната прокуратура са влезнали в централата на компанията " Орка холдинг ", която е благосъстоятелност на Орце Камчев. В спецакцията са взели участие и представители на Дирекцията за битка с проведената престъпност и корупцията към Министерство на вътрешните работи.

Камчев е притежател и акционер в голям брой компании. До февруари 2017 година той е един от притежателите на " МПМ " - банкрутиралата медийна компания, която се проверява от Специалната прокуратура като най-големия донор на предизборната акция на ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори през 2013 година с 252 843 евра. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски. През 2016 година Forbes дефинира 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски жител, оповестява actualno.com.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР