Известните с хибернацията си бозайници вече са будни, но сега

...
Известните с хибернацията си бозайници вече са будни, но сега
Коментари Харесай

Мечките в столичния зоопарк пак са сънливи заради студа

Известните с хибернацията си бозайници към този момент са будни, само че в този момент спят до късно и са по-лениви, съобщи пред Дарик радио основният куратор Радко Сертов.

Сега толичният зоопарк е прошарен от сняг, а понякога се чуват птичи викове и писък на вълци. В топлите си изкуствени бърлоги мечките са като деца, които не желаят да се разсънят за учебно заведение. И като при децата има такива, които отхвърлят да спят, като кафявия мечок Антон.

„ При нас се разсънват нормално в късния следобяд, подава им се по малко храна и по-късно отново си лягат. Като цяла спят от самото начало “, изясни Сертов, като акцентира, че хибернацията на мечките в зоологическите градини се разграничава от зимния сън в природата.

По принцип след средата на февруари мечките стартират да се разсънват.

„ Започваме да ги пускаме да излизат по малко на открито. Обикновено това става също следобяд, тъй като заран те отхвърлят да мръднат от леглата си и започваме последователно да усилваме храната “, уточни Сертов.

Девет мечки от четири типа живеят в зоологическата градина, само че скоро ще дойдат и нов за България тип бърнести мечки, заяви още той и добави, че четкоухи свине са другите нови жители на зоопарка, които се чакат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР