Известни и социално ангажирани личности се включват в най-новата кампания

...
Известни и социално ангажирани личности се включват в най-новата кампания
Коментари Харесай

Известни българи осиновяват каузи в помощ на хора в нужда

Известни и обществено ангажирани персони се включват в най-новата акция на Фондация “Докосни щастието” – “Осинови кауза”. Тя започва на 19 ноември и нейните звездни доброволци ще могат чрез забавен механизъм на правилото “предай нататък” да осиновяват идеите, зад които стои “Докосни щастието”. А тези дела са орисите на хората, които могат да бъдат изменени посредством революционна здравна терапия . Тя дава изключителни резултати при пациенти с тежки гръбначни контузии и детска церебрална парализа.
Терапията, която се реализира въз основата на регенеративните способи, което експертите дефинират като “медицината на бъдещето”, употребява нов мултидисциплинарен метод. Той има за цел да възвърне развалени или заболели човешки кафези и тъкани, с цел да възвърне тяхната функционалност. Лечението подтиква клетъчния напредък и по изцяло натурален път се възвръща първичната функционалност на наранена зона . Процедурите се правят от доктор Джихан Абазович – международен специалист по регенеративна медицина в профилирана клиника в Сърбия.
“За да променим обкръжаващата ни среда в положителна посока, е нужно да поставяме ежедневни старания за възстановяване качеството на живот. Това постоянно е било главно кредо на фондацията. С акцията “Осинови кауза” ние продължаваме напъните да помогнем на едни хора с нова вяра. Тази вяра ще им донесат обществено виновни хора, които да дадат образец за едно обществено отговорно общество.”, сподели Теодора Игнатова, създател и ръководител на Фондация “Докосни щастието”.
В момента в развой на лекуване са 6 души . Те са на разнообразни възрасти, с друг обществен статус, по друг метод са получили контузиите си и измежду тях има и деца. Общото е, че след детайлните медицински прегледи е открито, че има шансове лекуването да им повлияе позитивно. Както се е случило с Георги Георгиев, който от цялостна парализа от кръста надолу, към този момент се изправя, стои на крайници и дори прави по няколко крачки.
Какво значи да си осиновител с идея? Означава да припознаеш един от случаите – една идея, и за избран интервал от време да използваш всички свои информационни канали, въздействие, опит и позиция, да инвестираш време и старания, с цел да се наберат нужните средства за цялостния курс на лекуване на съответния човек. Месец ще бъде минималният период, в който някой може да бъде осиновител. При предпочитание на участниците интервалът може да бъде продължен. В края на всеки месец, осиновителите провеждат събитие, на което да бъдат обявени резултатите от техните старания. Осиновители могат да бъдат всички, които имат сърце и предпочитание. Фондацията не стопира да търси такива измежду компании, спортни тимове, известни персони.
Първите звездни осиновители поемат благородната щафета публично през днешния ден (20 ноември).
На връх рождения си ден Любен Дилов-син осиновява идея в поддръжка на 9-годишната Елена, която има ДЦП. Диляна Попова осиновява идеята на Никола Христов, който е на четири години и е с диагноза ДЦП и епилепсия. Златка Димитрова осиновява идеята на Златка Маринова, която преди две години, до момента в който чисти къщата си, пада от висока стълба, в резултат на което няколко прешлена в гръбначния ѝ дирек са безусловно раздробени и от този момент е в количка. Христо Мутафчиев ще осинови идеята за Любо от Видин, който е на 41 години и след злополука поради диабетна рецесия, остава прикрепен към инвалидна количка. Радио Fresh одобряват идеята за Любчо, който е кръговиден сирак и има ДЦП.
Освен сърцати осиновители, “Докосни щастието” има и самоотвержен екип. Най-новият член на фондацията и един от координаторите на “Осинови кауза” е Пламен Карашев – момчето, което до ден сегашен хората от бургаска област назовават “Спасителя на село Ливада”. При миналогодишните наводнения в област Бургас, Пламен изостави работата си и се включи като деен доброволец, с цел да помогне на хората в с. Ливада да се оправят с големите вреди, които водната буря нанесе там.
“Подкрепям Фондация “Докосни щастието” и тяхната акция. Наблюдавах ги през годините и виждам какви изумителни резултати дават техните старания. Името на акцията “Осинови кауза”, а и цялостната ѝ концепция звучат толкоз вълнуващо. Само си представете всички персони, които осиновяват идеята и си я препредават. Това е голяма социална помощ. Даваш вяра не просто за едно лекуване, а оставяш диря вечно в една душа. Това е неповторим механизъм, в чийто триумф съм безусловно сигурен”, разяснява с възторг Пламен.
Фондация “Докосни щастието” е учредена през 2014 година в България и е естествено продължение на Touch Happiness Foundation, учредена години по-рано в гр. Лубумбаши, Демократична Република Конго от Теодора Игнатова, която е почетен консул на Република България в Демократична Република Конго и един от създателите и идеолози на Българска национална гайдарска асоциация.
Основните действия на фондацията у нас са свързани с предварителна защита, опазване на здравето и обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР