Известната в Пловдив фирма „Запрянови – 03“ се бори за

...
Известната в Пловдив фирма „Запрянови – 03“ се бори за
Коментари Харесай

Бизнесмен се бори до дупка за обществена поръчка в Пловдив

Известната в Пловдив компания „ Запрянови – 03 “ се бори за публичната поръчка за реконструкцията на Дондукова градина. Предприемачът Вакрил Запрянов взе участие в търга за парка, разгласен в регион „ Централен “, само че го загуби. Комисията класира преди всичко различен реализатор – „ Рестстрой “.

Запрянови апелираха в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, която удостовери решението на кметството като законосъобразно. Предприемачът обаче продължава да упорства, че в процедурата са позволени нарушавания, и апелира пред Върховния административен съд.

„ Делото във Върховен административен съд е планувано за 12 октомври. Чакаме съдът да се произнесе “, сподели кметът на „ Централен “ Георги Стаменов. Възстановяването на парка до Дома на младоженците коства 3,5 млн. лв.. Желанието на администрацията по едно и също време да благоустрои и прилежащите пространства, в това число и ул. „ Бетовен “.

Фирма „ Запрянови – 03 “ е известна с няколко знакови обекти в Пловдив, в това число с реконструкцията на Цар – Симеонова градина. В момента приключва новата детска градина на бул. „ Александър Стамболийски “ в регион „ Южен “ за 200 деца.

Бизнесменът води още едно правосъдно дело – за прословутата зоологическа градина, чийто градеж беше спрян преди шест години и от този момент се разрушава. Вакрил Запрянов е безапелационен, че компанията му няма виновност за насилственото прекъсване че община Пловдив е длъжна да изплати близо 600 000 лв. за осъщественото строителство.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР