Известната народна певица от село Господиново, Варненско – Ганка Великова,

...
Известната народна певица от село Господиново, Варненско – Ганка Великова,
Коментари Харесай

Измамиха известна народна певица от Варненско! Полицията се намеси и...

Известната национална певица от село Господиново, Варненско – Ганка Великова, към този момент осем месеца чака да получи златния си орден от музикален конкурс, разбра „ Петел ”.

Тя е спечелила едно от петте първи места в самостоятелната конкуренция на конкурс във варненски мол през ноември предходната година, откакто с акордеониста Златко Костадинов се оправят великолепно с по една бърза и хороводна ария.

На другия ден уредниците поместват класирането в своя уебсайт, съгласно което журито присъжда златен орден на Ганка. Отделно Великова е притежател и на сребърно отличие в категория „ групови участия ”, където пее дружно с още девет дами в групата за достоверни песни към читалище „ Васил Левски ” в родното й село.

Дни по-късно двата медала и грамотите за първо и второ място са изпратени в кметството на Господиново.

Изненадващо обаче, Ганка не е потърсена, с цел да получи своята премия. 15 дни по-късно тя инцидентно схваща от позната, че златният й орден е дошъл, и отива при ръководителя на групата, с цел да разбере дали ще й бъде връчен.

Казват й, че орден за нея в действителност има, и я канят да си го вземе.



След като Ганка отива в уречения ден и час, остава втрещена от това, което последва. Ръководителят й декларира в прав текст: „ Какъв орден търсиш, откакто вървиш да пееш, без наше познание. ”

„ Отговорих, че аз нямам договорни връзки с групата и моите задължения са само, когато се явяваме дружно на участия. През останалото време съм свободна да преценям къде и с кого да пея. Специално за въпросния конкурс във Варна съм си заплатила сама разноските за пътя и таксата за присъединяване в самостоятелната конкуренция. ”, разкрива за „ Петел ” Ганка Великова.



Малко по-късно певицата въпреки всичко получава отличие и грамота за първо място от кметицата, която общително й изяснява, че този орден и другият са идентични.

„ Елегантният ” ход на първия човек в селото обаче не съумява да заблуди Златко Костадинов. Сценичният сътрудник на Ганка организира лично следствие, което удостоверява съмненията му – двата медала са разнообразни, като златният се откроява с жълта линия, и е връчен на друга жена от групата.

На Ганка е обещано среброто от груповото присъединяване, с цел да й замажат очите.

„ Хубаво направихме, че преснехме класирането, поместено на другия ден след състезанието в уеб страницата на уредниците, защото бях уверен, че някой може да направи след това „ тънки ” корекции, както и стана. Но ние разполагахме с достоверното класиране и аз потеглих по веригата, с цел да диря морално отмъщение. ”, изяснява за „ Петел ” Златко.



За негово страдание, всичките му опити за възобновяване на несправедливостта удрят на камък. Кметицата остава непреклонна, че двата медала са идентични. Дори апелът на кмета на Бяла да си решат цивилизовано казуса на локално равнище, е като глас в пустиня.

Секретарката на акад. Василев, под чиято закрила пък е състезанието, единствено удостоверява, че има класиране и мнението на журито не може да се трансформира.

Дипломатично е също и държанието на организаторката от Варна в късия й телефонен диалог с Ганка: „ В село Господиново сме изпратили двата ви медала с грамотите. ”, сопва се тя и тръшва слушалката.

Златко обаче по този начин и не може да преглътне тази засегнатост, и вади последния си коз – пуска тъжба в полицията, която неотдавна дава първи резултат, откакто медалът е конфискуван.

„ За мен отношението към Ганка е на персонална основа, само че в тази ситуация става въпрос за морал. Жалбата беше последната ни допустима реакция и се оказа печеливш ход. Полицията иззе златния орден и следствието ще продължи в Четвърто РПУ Варна. Ние желаеме единствено едно – да бъде поправена една неправда и имам вяра, че това ще се случи. ”, споделя Златко.



А Ганка добавя в умозаключение: „ Не зная дали към този момент желая този златен орден, тъй като е омаскарен. Аз съм честна и научена, че човек постоянно би трябвало да взема това, което му се поставя. Не единствено в музиката, а и в живота... ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР