Известната хакерска група Fail0verflow обяви, че е идентифицирала експлойт, който

...
Известната хакерска група Fail0verflow обяви, че е идентифицирала експлойт, който
Коментари Харесай

Хакери откриха експлойт, който засяга всички хардуерни и софтуерни версии на PS4

Известната хакерска група Fail0verflow разгласи, че е идентифицирала експлойт, който би могъл да работи при „всички пуснати досега хардуерни и софтуерни версии на PS4“. С други думи, всяка една подпора на пазара предстои на хакване.
Става въпрос за експлойт, даващ права върху EMC кода на всяка хардуерна проверка. Той разрешава да се дават команди непосредствено върху Southbridge чипа на конзолата, прочут като Aeolia и Belize съгласно проверката. Това дава вяра за иден хак на по-висок фърмуер. За момента хакваеми са конзоли с версия 5.05/5.07 на систематичния програмен продукт, която е от пролетта на тази година.

Както нормално се случва с такива фундаментални експлойти, находката на Fail0verflow е задоволително елементарна, с цел да бъде развита от въодушевени хакери и задоволително комплицирана, че да не прави никаква работа на крайните консуматори.

Снимката по-долу е от работата на Fail0verflow, а въпреки към този момент всичко да е надалеч от елементарните геймъри, подобен фундаментален експлойт съставлява много забавна находка и е съпоставим единствено с експлойта Fusee Gelee за Nintendo Switch, който трансформира всички пуснати досега конзоли в евентуално хакваеми.

Вероятно повече вести ще имаме в идващите седмици или месеци. Имайки поради, че PS4 бе хакната публично през декември 2017 година, моментът за годишнината наближава и това би бил забавен подарък за нея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР