Известна турска певица и актриса бе осъдена на 10 месеца

...
Известна турска певица и актриса бе осъдена на 10 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха известна турска певица и актриса за обида на Ердоган

Известна турска певица и актриса бе наказана на 10 месеца затвор за засегнатост на президента Реджеп Тайип Ердоган по време на осъществяване през 2016 година

Певицата Зухал Олджай бе упрекната, че е обидила президента, като изпълнила своя ария, чийто текст преработила за да подлага на критика Ердоган, и придружила осъществяването си с жест с ръка, съобщи Ройтерс, базирайки се на локални медии.

В модифицирания вид се пее: „ Реджеп Тайип Ердоган, всичко това са измислици и неистини, животът някой ден ще свърши и ще кажеш, че съм сънувала “, предава Българска телеграфна агенция.

В показанията си Олджай съобщи, че е трансформирала текста, тъй като името на президента пасвало на римите и че не е имала никакъв различен „ прикрит, унизителен претекст “. По думите й също по този начин жестът с ръка бил предопределен за човек от публиката, който я обидил.

Турската телевизия НТВ прецизира, че издадената присъда на Олджай не е с изпитателен период, защото певицата към този момент имала една присъда за сходно нарушение. През 2010 година тя получи санкция в размер на 10 620 турски лири (2193 евро) за „ засегнатост на длъжностно лице “.

Подсъдимата и юристът й не са участвали на правосъдното съвещание.

Досието на Олджай в този момент ще бъде трансферирано в по-висш съд в Истанбул. Ако той отхвърли присъдата, тя ще бъде наново съдена, а в случай че я удостовери, евентуално певицата ще се възползва от условно освобождение, защото присъдата е със период под една година, отбелязва НТВ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР