Известна като азиатската Швейцария, малката хималайска държава Бутан в Южна

...
Известна като азиатската Швейцария, малката хималайска държава Бутан в Южна
Коментари Харесай

Азиатската Швейцария“ - това ли е най-популярната дестинация за 2024 г.

Известна като " азиатската Швейцария ", дребната хималайска страна Бутан в Южна Азия се чака да бъде най-уникалната и известна дестинация за пътешестване през 2024 година Бутан отвори границите си за външни лица едвам през 70-те години на предишния век и има звездна известност на най-щастливата страна в света.
 Бутан и каква е политиката на единствената страна в света, която има Министерство на щастието
Как се живее в най-щастливата страна в света

Уникалната политика на азиатското кралство

Повече от 70% от територията й е заселена, което я прави първата въглеродно-отрицателна страна в света. А молитвените флагове са нанизани на километри през проломи и хълмове - удостоверение за надълбоко вкоренената религиозна просвета на Бутан като будистко кралство.

Епични пейзажи, достоверни ястия и горещи каменни бани са единствено част от спиращите дъха оферти, които това недокоснато украшение може да предложи.

Ник Пули, създателят на Selective Asia, е прекарал повече от 35 години в пътешестване из Азия, само че " в никакъв случай не е бил на никое място по-пълноценен " от Бутан. " Това е спокойна, потапяща, вдъхновяваща дестинация с отдалечени, селски първокласни хижи, храмове на върха на скали и преходи, богати на дива природа и будистка просвета ", споделя Ник пред Metro.

Топ атракциите на Бутан

Добра концепция е да посетим Паро първоначално или в края на пътуването си, в случай че желаеме зашеметяващи гледки, а и нормално се лети до и от интернационалното летище Паро. Само на 10 минути от летището е Националният музей, крепостта Rinpung Dzong и емблематичният Taktshang Goemba, прочут още като манастира Тигровото гнездо. В музея има огромно многообразие от сбирки, от изящни изкуства, предмети на националните занаяти, оръжия и бойни доспехи, произведения от бамбук, препарирани животни, сбирка марки, бронзови скулптури и елегантен храмов олтар.
 Снимка 649455

Що се отнася до Тигровото гнездо, той е трагично потърпевш от пожар при започване на 1998 година Манастирът, който в този момент е възобновен, е кацнал на височина 600 м на отвесна канара над долината и се намира на мястото, където се счита, че именитият индийски светец Гуру Падмасамбхава дохвърчал от Тибет на гърба на тигър, с цел да победи пет демона, които се противопоставили на разпространяването на будизма в Бутан.

Тхимпху е столицата на Бутан и е дом на Thimpus Dzong на река Wang Chhu - държавна цитадела. Долината Gangtey е домът на Gangtey Goemba, прелестен манастир от XVII век, само че районът е най-хубавият за авантюристи навън, които желаят да се разхождат, да карат велосипед и да вършат преходи. Ако сме по ходенето, на 12 часа от столицата до Лая е най-високото село в цялата страна с невероятна панорама към Хималаите. Това е село без коли, което отглежда гъби и стада якове, а в края на октомври там се организира фестивалът Royal Highland, по време на който се рецитират поеми.
 Снимка 649454

Неща за правене в Бутан

Страната може да сложи акцент върху висококачествения туризъм с ниска посещаемост, само че това не значи, че няма обилие от действия за осъществяване. Бутан е превъзходен за къмпинг заради голямото количество зелени площи и буйни гори. Има опция да отседнем в първокласни вилни палатки в борови гори или да лагеруваме на по-голяма надморска височина.
 Бутан, свещената Трансбутанска пътека и отварянето ѝ за туристи
400 км пешком през историята на Бутан

Отварянето на свещената Трансбутанска пътека за туристи

Колоезденето е различен превъзходен метод за премеждие из кралството. Има по нещо и за всяко равнище с гладки пътеки за начинаещи и офроуд колоездене по планински пътеки. Рафтингът е друга страхотна активност, която можем да опитаме на една от седемте огромни реки в Бутан: Puna Tsang Chhu, Wang Chhu, Sankosh River, Mangde Chhu, Mo Chhu и Drangme Chhu. Реките са класирани по компликация, тъй че няма потребност да се тормозим. Традиционните спортове също са нещо, в което бихме желали да се включим. Има бутанска пукотевица с лък, Khuru (вид дартс), Soksom (копие с мишена) и Pungdo (тласкане на гюле).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР