Известие за преваряване на вода, издадено след откриване на E. coli във водоснабдяване близо до Phantom Ranch в Национален парк Гранд Каньон

...
Издадено е предупреждение за преваряване на водата, след като бактерии
Коментари Харесай

Издадено е предупреждение за преваряване на водата, след като бактерии E. coli бяха открити във водоснабдяването близо до Phantom Ranch в Националния парк Гранд Каньон, предупредиха служители в петък.

„Тези бактерии могат да ви разболеят и са особено опасни за хората с отслабена имунна система“, се казва в съобщение за новини в парка.

Бактериите са открити в петък, каза службата на националния парк. „Към момента единственият засегнат район е Phantom Ranch и непосредствената му околност“, се казва в съобщението за новините.

E.coli бактерии. Цветна сканираща електронна микроснимка на пръчковидна грам-отрицателна бактерия Escherichia coli, по-известна като E. coli. Тези бактерии са нормални обитатели на червата на човека (също червата на животните) и обикновено са безвредни. При определени условия Е. coli може да се увеличи в брой и да причини инфекция. Серотипове на Е. coli са отговорни за гастроентерит при деца, особено в тропическите страни. При възрастни това е причината за „диария на пътника“; и на 80% от всички инфекции на пикочните пътища. E.coli 0157:H7 може да причини допълнителни усложнения при деца и възрастни хора; бъбречна недостатъчност, анемия и дехидратация, особено при деца и спонтанно кървене, органна недостатъчност и психични промени при възрастните хора. Някои от тези пациенти развиват трайни увреждания или умират. Увеличение: x4000 при отпечатване на 10 сантиметра ширина бактерии E.coli. Цветна сканираща електронна микроснимка на пръчковидна грам-отрицателна бактерия Escherichia coli, по-известна като E. coli. Тези бактерии са нормални обитатели на червата на човека (също червата на животните) и обикновено са безвредни. При определени условия Е. coli може да се увеличи в брой и да причини инфекция. Серотипове на Е. coli са отговорни за гастроентерит при деца, особено в тропическите страни. При възрастни това е причината за „диарията на пътника“; и на 80% от всички инфекции на пикочните пътища. E.coli 0157:H7 може да причини допълнителни усложнения при деца и възрастни хора; бъбречна недостатъчност, анемия и дехидратация, особено при деца и спонтанно кървене, органна недостатъчност и психични промени при възрастните хора. Някои от тези пациенти развиват трайни увреждания или умират. Увеличение: x4000 при отпечатване на 10 сантиметра ширина Стив Гшмайснер/Научна фотобиблиотека RF/Гети изображения

Phantom Ranch е популярна хижа в Националния парк Гранд Каньон, управлявана от парковата система.

Длъжностните лица призоваха хората в засегнатия район да преваряват водата, преди да я консумират до второ нареждане.

„Бактериално замърсяване може да възникне, когато в източника на питейна вода навлезе повишено оттичане“, се казва в прессъобщението. „Това може да се случи и поради повреда в разпределителната система или повреда в процеса на пречистване на водата“, казаха служители.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР