Известен политолог направи мрачна прогноза за бъдещето на родната политика.След

...
Известен политолог направи мрачна прогноза за бъдещето на родната политика.След
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Върху Главчев се оказва влияние как да формира кабинета

Известен политолог направи мрачна прогноза за бъдещето на родната политика.

След изборите можем да чакаме обновяване на съдружен формат за ръководство, само че това няма да стане бързо. По-скоро можем да чакаме една протяжна във времето политическа рецесия, която към този момент стартира с яростна предизборна акция и която ще бъде доста напрегната и не изключително хигиенична. Очаквам цялото това озлобление да докара до влошена връзка сред политическите сили в идващия парламент. Това разяснява в ефира на NOVA NEWS политологът Огнян Минчев.

Политологът още един път разясни, че излъчването на постоянно държавно управление ще бъде доста мъчно, заради което чака служебният кабинет да упражнява активността си по-дълго от плануваното. Относно самото служебно държавно управление, Огнян Минчев го дефинира като „ сираче “, тъй като никой не желае да поеме отговорността за него – нито президентът, нито Народното събрание, нито обособените политически сили. Според него това събитие в допълнение ще ускори политическата рецесия в страната.

Не мисля, че господин Главчев разполага с задоволителна централизация на персонална власт, с цел да вземе еднолично решение за Калин Стоянов за това дали да участва или да отсъства в кабинета му. Върху Главчев е упражнявано въздействие и власт по какъв начин да образува служебното държавно управление. Оставането на Калин Стоянов е част от политическия баланс на силите, в който, за жалост, вземат участие и избрани правосъдни институции и специфични служби, изясни Минчев.

По тематиката със абсурда към основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев политическият анализатор акцентира, че по въпроса на първо време би трябвало да се произнесат способените органи на правораздаването, тъй като до тогава всичко е единствено в областта на съмненията. По думите му обаче е извънредно подозрително, че фотосите на Коцев с контрабандисти и пачки с пари излизат на бял свят чак в този момент, когато се разпадна предходното държавно управление, написа novini.bg.

Това основава усещането, че част от политическите сили могат да си разрешат много по-голямо въздействие и надзор върху правосъдните институции и специфичните служби. Ако имаме потреблението на прокуратурата като бухалка и специфичните служби, това значи завръщане на едни времена, които не донесоха нищо хубаво на България, означи за край на диалога Огнян Минчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР