Известен политик каза, че неговата партия е непреклонна в искането

...
Известен политик каза, че неговата партия е непреклонна в искането
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ПП-ДБ продължава да иска оставката на Калин Стоянов

Известен политик сподели, че неговата партия е непреклонна в настояването си вътрешния министър да напусне своя пост.

Продължаваме да желаеме оставкаата на вътрешния министър. В политиката би трябвало да се носи отговорност. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България "  Мартин Димитров по мотив случилото се на митинга против управлението на Българския футболен съюз, извършен в София на 16 ноември, където се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци сред протестиращи и полиция, при което имаше десетки потърпевши.

В такава разгорещена конюнктура министърът не може да бъде на кино. Имаше служители на реда, които превишиха правата си на този митинг, бяха малтерирани почтени хора и отговорност за това носи министърът на вътрешните работи, добави Димитров.

Това не може да остане без последици. Внесохме анкетна комисия, тя ще прегледа обстоятелствата и ще откри какъв брой и кои са служителите на реда, които са надвишили правата си. Убедени сме, че множеството са спазвали прецизно разпоредбите, само че тези, които са ги надвишили, би трябвало да понесат отговорност, уточни депутатът от ПП-ДБ.

Ще проучваме обстоятелствата един по един и най-после всичко ще бъде ясно. Когато се видят видеоклиповете, проучват се обстоятелствата и се види истината, мисля че решението ще е елементарно най-после. Когато един министър не се оправя, постоянно се сменя, подчерта Мартин Димитров, написа novini.bg.

Депутатът, който е и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, разяснява и тематиката за проекторамката на Бюджет 2024.

Ние се държим все едно всичко е било прелестно до момента. Доскоро имаше длъжностен кабинет, който внесе бюджет със 7% недостиг и от служебното държавно управление споделиха, че не могат да се оправят, в случай че не се вдигнат няколко налога. Ние предотвратихме този сюжет и внесохме бюджет с 3% недостиг. Инфлацията спада, само че изискванията са тежки, съобщи Димитров.

Можем да приемем един рационален бюджет и стопанската система на България да продължи да пораства в един сложен интервал, в който стопанските системи на част от Европа ще изпаднат в криза, сподели още депутатът от ПП-ДБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР