Известен наш финансист обяви кога ще влезем в Еврозоната. В момента

...
Известен наш финансист обяви кога ще влезем в Еврозоната.
В момента
Коментари Харесай

Финансистът доц. Емил Хърсев: Влизаме в Еврозоната през 2025 г.

Известен наш финансист разгласи по кое време ще влезем в Еврозоната.

" В момента имаме двойно по-голям дълг. Трябва да го управляваме оптимално прецизно, защото сме избрали система на валутен ръб. Този бюджет е прекомерно разхитителен. Без нов дълг няма по какъв начин, той би трябвало да се обновява, има отговорности на страната. Има случаи, когато опитите за понижаване на дълга, водят до разсипване на цели страни. Виждаме изненадващи резултати на Брутният вътрешен продукт. Съединени американски щати откриха 5%, такова нещо може да се случи и в България ", разяснява финансистът доцент Емил Хърсев в студиото на " Денят ON AIR " по " България Он Еър ".

По думите му 2025 година България ще получи единодушие за Еврозоната, защото това е належащо за действие на европейския механизъм.

" Хърватска се причисли, без да извършва критерии. Почти няма страна в Еврозоната, която да ги извършва. Решението постоянно е политическо. Инфлацията не е нещо, което зависи от българските органи на ръководство ", добави доцент Хърсев.

Той уточни, че финансовият министър е политическа фигура, на която ѝ е дадена опция да направи бюджет, от там нататък решението е на Народното събрание. Според доцент Хърсев рецензията не е вярно ориентирана към Асен Василев.

" Една огромна част от разноските за ръководство могат да бъдат преосмислени. Виждаме, че вместо ограничение на разноските, има опит да се отвори спор за увеличение на налозите. Стремежът да се уеднакви данъчното облагане е явен, само че не води до на никое място. Вече 10-а година буксува по този начин нареченият фискален съюз. Фискалния пакт не се извършва, не съществува ", съобщи доцент Хърсев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР