Извергът от видеото с малкото кученце във Враца остава зад

...
Извергът от видеото с малкото кученце във Враца остава зад
Коментари Харесай

Прокуратурата безкомпромисна: Злодеят от видеото с малкото куче във Враца остава в ареста за 72 часа

Извергът от видеото с дребното кученце във Враца остава зад решетките за 72 часа. Това заяви преди минути на брифинг зам. районният прокурор Емилиян Костов.
Веднага след изявленията в медиите за невижданата експанзия са били подхванати дейности по определяне причинителя на закононарушението.



Същият е арестуван за период до 72 часа в районното ръководство на Враца. Незабавно са разпитани очевидци, главно съседи и хора, които живеят във входа, където е осъществено действието. Иззети са записите от видеокамерите за наблюдаване и следва да бъде назначена видео-техническа експертиза.
„ Кучето е прегледано от ветеринарно-медицински доктор и от рентгеновите фотоси ще стане ясно дали по вътрешната част на животното има пострадвания и счупвания. Предстои да бъде назначена ветеринарно-медицинска експертиза с оглед, констатиране увреждането на животното и дали се касае за трайно и тежко увреждане “, сподели пред медиите прокурор Костов.
Около 60-годишният мъж е неосъждан и престъпно непроявен, само че злоупотребява с алкохол, в резултат на което е и експанзията към домашното животно.
Свидетели са разказали, че и преди четириногото е било унизено от своя собственик. Кученцето е на щерка му. Тя му го оставила да го гледа, като след това то е останало при него за непрекъснато.
Животното е изведено от вкъщи на стопанина и ще бъде настанено във фондация „ Лапички за правдивост “, с оглед обезпечаване на заслон и издръжка.
Незабавно е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.325 б от Наказателен кодекс, като законът планува до 3 години отнемане от независимост и санкция от 1 000 до 5 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР