Извеждането на ГЕРБ от НДК е планирано да започне този

...
Извеждането на ГЕРБ от НДК е планирано да започне този
Коментари Харесай

Минеков се закани да извади ГЕРБ от НДК до края на седмицата

Извеждането на ГЕРБ от НДК е планувано да стартира този петък, сподели служебният министър на културата Велислав Минеков в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " през вчерашния ден. " Продължаваме със същите старания, не съм не запомнил. Ще упорствам още в петък да стартират дейности за тяхно пренасяне. Нямаме повече време за губене ", сподели Минеков.

Според него настаняването на ГЕРБ в НДК било " разграбване " и " заграбване ", стимулирано с отпаднала нужда на НДК за двата етажа, които в този момент се употребяват от ГЕРБ.

" Пръв написа за тази отпадната нужда тогавашният министър Росен Плевнелиев и има доста забавно пояснение - веднага като НДК ги дават чартърен, значи са непотребни ". След това тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов ги дава на партията на Бойко Борисов.

" Крайно време е да си намерят парцел. Партия ГЕРБ също е с отпаднала нужда и умерено може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си заплащат ", предложи Минеков. Той огласи идната си нова акция в деня, в който полиция и представители на Министерството на културата влязоха в редакцията на в. " Труд ", с цел да извършат наложително освобождение на пространствата, които заема тя.

По мотив разногласието с вестник " Труд " Минеков заяви, че в действителност вестникът дължи 235 000 лв. за 9 години, в които населява парцел на Министерството на културата. Издателят на " Труд " няма контракт с Министерството на културата. Договорът е сред компания " Южен кръст " на сина на Петьо Блъсков и МК. Той преотдава без да има право 1000 кв. м чартърен на " Труд ".

Министър Минеков заяви, че наемът е бил по 5 лева на кв.м - избран по времето на ГЕРБ, при пазарна цена за региона 68 лв..

Междувременно ГЕРБ провежда протест пред Министерството на културата във връзка вчерашната акция във в. " Труд " и разпореждането да се затвори редакцията. Те натрупаха броя на " Труд " на стълбите на министерството и желаеха оставката на Минеков.

Сред протестиращите бяха проф. Асен Балтов, проф. Костадин Ангелов, Тома Биков, Георг Георгиев, Теменужка Петкова, Любен Дилов-син, Александър Ненков, Маноил Манев.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР