Извършва се проверка по постъпилия в Районната прокуратура в Добрич

...
Извършва се проверка по постъпилия в Районната прокуратура в Добрич
Коментари Харесай

Стрелят и хвърлят пиратки по тираджии, чакащи да разтоварят

Извършва се инспекция по постъпилия в Районната прокуратура в Добрич сигнал на 24 април т.г. за нарушаване на правата на украинските водачи, които от 31 март изчакват да разтоварят слънчоглед в маслопреработвателно дружество в града, заяви представителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

„ От 31 март украинските водачи са в Добрич, паркирали са на булеварда, и чакат стоката им да бъде разтоварена. Взети са проби за анлизи, само че до сегашния миг няма няма резултат и действително те не могат да изоставен и страната ни ” изяснява Илиев.

„ В сигнала има и изказвания за вероятно осъществени от страна на жители хулигански прояви – стрелби по паркираните камиони с пневматично оръжие, мятане на пиратки и бомбички. Това е съображение да бъде предоставена предварителна инспекция по случая, каквото сме и създали, за определяне на безчинство или различен вид правонарушения ”, сподели още прокурор Илиев.

Проверката е предоставена на Първо Районно ръководство на МВР-Добрич. От 5 април под забрана от БАБХ са 88 камиона, натоварени със слънчоглед за маслопреработвателното дружество в Добрич, съгласно шефа му, осведоми " 24 часа ".

От компанията прибавят, че ситуацията на украинските водачи е тежко. Освободени от товара са едвам 35 камиона.

Пробите се бавят извънредно доста и водачите са изнервени, защото предстоят три почивни дни. От завода се пробват да оказват помощ на престоя като обезпечават на водачите баня, тоалетна, топла храна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР