Извършва се проверка на всички факти около дейността и решенията

...
Извършва се проверка на всички факти около дейността и решенията
Коментари Харесай

Премиерът очаква обвинения за бившия шеф на Булгаргаз, той съзря натиск срещу дружеството

Извършва се инспекция на всички обстоятелства към активността и решенията на " Булгаргаз ". А министър председателят Кирил Петков чака до дни да има обвиняване против някогашния шеф на сдружението Николай Павлов. Отстраненото управление обаче оспорва констатациите на инспекцията и разгласиха отчета на уеб страницата на сдружението. Пред Българска национална телевизия Павлов заяви, че е оказван напън против " Булгаргаз ". Според енергийния министър Александър Николов смяна в цените на тока за бита няма да има, а бизнесът и общините ще бъдат обезщетени.

Смяната на управлението на " Булгаргаз ", министър председателят Петков изясни с несъблюдение на дилемите, което е довело до завишение на цените, а това е могло да се избегне.

" В момента водим следствие и ние сме сигурни, значително, че част от решенията, които те са взели довеждат до във високите цени на газа и 30% покачване, което беше препоръчано на КЕВР ", съобщи Кирил Петков.

Според енергийния министър Александър Николов " Булгаргаз " не е следвало политиката на Комисията за енергийно и водно контролиране, а потреблението на ръководството на газохранилището в Чирен и изискванията по дълготрайните контракти будят подозрения, добави още той. Съмнителни съгласно Николов са и предложенията на сдружението за нарастването на цените на газа.

" Има ясно отвращение да се следва политиката, която енергийният и водният регулатор има в бранш Електроенергия, точно контролиран и свободен пазар, макар че има такава опция. Можете да погледнете без да навлизате в елементи и за каквито и да е търговски контракти да погледнете променливите на цените на интернационалните пазари от същия интервал и да прецените дали всички запаси, с които страната ни разполага, са отишли за жителите или не ", съобщи Александър Николов, министър на енергетиката.

Пред Българска национална телевизия някогашният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов изясни, че отчетът на Българския енергиен холдинг съдържа несъстоятелни обвинявания.

" Имаше прелиминарен отчет, който ние почтено казано бяха безусловно несъстоятелни, неточни, погрешни. Ние сме ги оборили, на всяка една констатация сме дали нашите мнения ", съобщи Николай Павлов, някогашен шеф на " Булгаргаз ".

Според Кирил Петков обаче скоро ще бъдат повдигнати и обвинявания против освободеното управление на " Булгарагаз ".

" Това, което ще видите в идващите няколко дни, спомагателни уточнения, покачване на обвинявания и разяснение на обстановката ", сподели Кирил Петков.

Новоизбраното управление ще работи краткотрайно до осъществяване на обществени състезания. Относно сметките за ток на небитовите консуматори - те ще усетят понижение през февруари.

" Фактурите, които ще се получат през февруари месец, ще включат обезщетенията за декември и за януари. Това значи, че тези фактури ще бъдат доста по-ниски ".

Предвижда се финансова помощ за нарасналите разноски за електрическа енергия на лечебни заведения и образователни заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР