Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден“, съобщиха местни

...
Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден“, съобщиха местни
Коментари Харесай

Простреляха извършителя на снощния атентат в Брюксел

Извършителят на снощния атентат в Брюксел е „ обезвреден “, оповестиха локални медии. Противоречиви са информациите дали той е умрял, или е тежко ранен в престрелка с полицията.

По-рано тази заран е бил получен сигнал, че нападателят се намира в кафене в квартал „ Скарбек “, покрай мястото, където е живеел в белгийската столица. Полицията е разкрила автомата „ Калашников “, с който нощес той е стрелял.

Според данни на белгийските управляващи терористът е Абдесалем Л., роден на 1 септември 1978 година, тунизийски жител. През 2019 година той е подал молба за емигрант, която е била отхвърлена година по-късно. За него е имало сведения, че е радикализиран и прави съмнителни действия. Проверката по тези изказвания не е довела до резултат. След отхвърлянето на молбата му той се е укрил и поради това не е било допустимо да бъде върнат назад в Тунис.

Снощи той откри пукотевица по трима шведски жители, от които двама починаха, а третият бе признат в болница с тежки пострадвания, напомня Българска телеграфна агенция. Нападателят разгласи принадлежност към терористичната група „ Ислямска страна “, поела отговорност за атентатите в Брюксел от 2016 година.

В изказване белгийският министър председател Александер де Кро уточни, че полицейското наличие в белгийската столица е нараснало.

„ Терористите в никакъв случай няма да съумеят в желанието си. Никога няма да съумеят да подчинят нашите свободни общества, с омразата и насилието те демонстрират единствено изтощение, тероризмът в никакъв случай няма да ни победи “, съобщи Де Кро.

В страната е оповестена предпоследна степен на заплаха от атентат, а в Брюксел нивото е несъмнено на най-високото – четвърта степен. Училищата и публичният превоз в Брюксел през днешния ден работят, само че жителите са призовани за нараснала зоркост.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР