Извършена е проверка на Градския плувен комплекс в Асеновград, резултатът

...
Извършена е проверка на Градския плувен комплекс в Асеновград, резултатът
Коментари Харесай

Градския плувен комплекс в Асеновград – изряден, установи проверка

Извършена е инспекция на Градския плувен комплекс в Асеновград, резултатът от която, е отличен. Инспекцията е извършена от представители на Българския червен кръст (БЧК), Регионална здравна ревизия – Пловдив (РЗИ), Филиала на Център за незабавна здравна помощ (ФЦСМП), Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Асеновград и районно управление (на МВР) – Асеновград.

Пробите, които са взети от водата в двата басейна на комплекса, са били без забележка.

От пускане работната активност в обекта досега тя е изследвана 3 пъти.

Проби ще продължат да се взимат от време на време. Направен е оглед по повод сигурността на жителите при прилагане на площите и пространствата. Поставени са 4 табели с ограничения, които е целесъобразно да се съблюдават от плажуващите. А точно: да се съблюдава обществена отдалеченост, да не се разместват шезлонгите, а хората да мият ръцете си с вода и сапун и така нататък Обектът разполага с два оборудвани медицински пункта и с 2 медицински лица.

На входа е подложен дезинфектант по този начин, че всеки клиент да може да дезинфекцира ръцете си при влизане, след което му се мери и температурата. Два пъти месечно (на всеки 2 седмици) се прави дезакаризация на площите. За сигурността на плажуващите се грижат 4-ма спасители. Те са разпределени в 2 смени по двама (един за детския басейн и един за басейна за възрастни), като в това време наблюдават и за спазването на противоепидемичните ограничения, от страна на посетителите.

Обектът се дезинфекцира на всеки два часа, а шезлонгите - и след всеки клиент. От РЗИ бе осъществена инспекция и на препаратите, с които се прави третирането на площите, като още веднъж не са отправени забележки или наставления. От пускане на сезона досега за прилагане на Градския плувен комплекс са издадени 95 карти от 50 лв., 54 карти от 40 лв., 360 карти от 10 лв. и 320 карти от 35 лв. (за хората, които желаят да употребяват басейна в часовете от 08:00 ч. до 10:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР