Извънредното положение, в което се намираме от 13 Март 2020

...
Извънредното положение, в което се намираме от 13 Март 2020
Коментари Харесай

Огледите на тези имоти в София почти спряха

Извънредното състояние, в което се намираме от 13 Март 2020 година, прекатурна живота и пренареди целите на всички хора, браншове и компании в международен мащаб. Разбира се, не подмина и България. Пандемията и метода, по който ескалира докара до осезаеми промени и индустриалния бранш, въпреки и с малко забавяне. Не подминава и бранша на индустриални парцели. В София сегментът регистрира стесняване от съвсем 90%.

„ Огледите на складови и индустриални площи са съвсем спрени. Наблюдаваме внезапен спад. Запитванията, от страна на клиентите, също регистрират доста намаляване, поради неизвестността и опасенията на хората. Повечето чиновници в частния бранш бяха освободени от офисите и минаха на отдалечена работа. В тези условия сътрудниците консултанти работят с клиентите си основно онлайн. Хубавото в този случай e, че нашите сътрудници имат детайлна информация за обектите, които спомагат при диалога с клиентите за по-доброто показване на обектите и информацията за тях. В момента се чака огромен взрив на търсенето на хранилища за електронна търговия, поради нарасналото търсене на артикули от първа необходимост”, разяснява Симеон Митев, притежател на профилираната платформа БГСКЛАД.

Промяна има и в търсенето. Преди 2 години акцентът беше върху хранилища с локация в центъра към периферията, а в този момент е противоположното, т.е. търсят се складови площи наоколо до жилищните и централни елементи. Това е и вследствие на по-бързото обслужване на куриерските компании. Както и в другите огромни столици, по този начин и в гр. София това ще докара до търсене и строителство на многоетажни хранилища, което съгласно Симеон Митев ще бъде бъдещето в развиването на пазара на складови площи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР