Извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК в Кюстендил е

...
Извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК в Кюстендил е
Коментари Харесай

Извънредно събрание на Асоциацията по „ВиК” в Кюстендил

Извънредно общо заседание на Асоциацията по " ВиК " в Кюстендил е планувано за 5 януари, оповестиха от Общинския съвет (ОбС) в града.

В дневния ред е включено предложение на община Рила, за взимане на решение за разкриване на процедура по преустановяване на контракта за стопанисване, поддръжка и употреба на " ВиК " оборудванията, даване на " ВиК " услуга, подписана сред Асоциацията по " ВиК " и " Кюстендилска вода ".

Включването на точката в дневния ред няма да бъде подкрепено от Община Кюстендил, с решение на локалния Общински съвет. Не се поддържа и препоръчаният от водния оператор бизнес проект за развиването на " ВиК " бранша в региона.

Четири общини в Кюстендилска област започнаха в края на предходната година дейности по основаване на лична асоциация по " ВиК " с център Дупница. Документът за съдействие включва общините Дупница, Рила, Кочериново и Бобошево.

Те си слагат общата цел за смяна на границите на обособената територия, обслужвана от " Кюстендилска вода " и за преустановяване на участието им в настоящата все още Асоциация по " ВиК " -Кюстендил.

Според представителите на четирите общини, съществуващата в този момент асоциация не може да бъде изцяло консолидирана, по тази причина те имат упоритост да образуват локална, която да реши неотложните проблеми във водния бранш.

Целта е поправяне на Националната тактика за " ВиК ", тъй че да се даде достъп до европейско финансиране и за локални асоциации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР