Извънредно Общо събрание на акционерите на ОББ, проведено днес, одобри

...
Извънредно Общо събрание на акционерите на ОББ, проведено днес, одобри
Коментари Харесай

Общото събрание на акционерите на ОББ одобри вливането на СИБАНК

Извънредно Общо заседание на акционерите на ОББ, извършено през днешния ден, утвърди вливането на СИБАНК в ОББ. След приемането на позволение за вливане от Българската национална банка (БНБ) и вписването на вливането в Търговския указател към Агенция по вписванията, ще съществува единствено едно юридическо лице – Обединена Българска Банка АД, показват в публично известие от финансовата институция.

По време на събранието са утвърдени препоръчаният контракт за вливане, както и отчетът на управителния съвет на ОББ по отношение на вливането. В резултат на договорката, капиталът на ОББ ще бъде умеличен със 17 874 239 лв.. Размерът на нарастването не е по-голям от чистата стойност на имуществото на СИБАНК, което в следствие от вливането ще премине в ОББ. Сред решенията, утвърдени от Общото заседание, е и смяна на адреса на ръководство на ОББ. Новият адрес на ръководство на ОББ съответствува с адреса на ръководство на СИБАНК, а точно гр. София 1463, регион Триадица, бул. Витоша 89 Б, се разяснява в формалното известие.

Решение със сходно наличие, което утвърждава вливането на СИБАНК в ОББ, беше взето от KBC Банк, в качеството му на едноличен притежател на капитала на СИБАНК.

Двете решения ще бъдат предоставени на Българска народна банка, която се чака да се произнесе по цялостния комплект с документи, касаещи вливането в първите месеци на 2018 година

След привършване на процедурата по вливане на СИБАНК в ОББ ще съществува единствено едно юридическо лице – Обединена българска банка АД, а клиентите на СИБАНК ще станат клиенти на ОББ. Дейността на СИБАНК ще се приключи без разпродажба, като цялото й имущество ще премине към ОББ, която ще стане неин повсеместен приемник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР