Извънредната ситуация с климата изисква общи политики и високо ниво

...
Извънредната ситуация с климата изисква общи политики и високо ниво
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Пътят към зелено бъдеще е невъзможен без широк консенсус

" Извънредната обстановка с климата изисква общи политики и високо равнище на съгласуваност сред страните, тъй като никой не може да позволи тези проблеми самичък ", съобщи вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Пеканов по време на работна среща в границите на Съвета на министерско равнище на страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж.

" Пандемията ни донесе доста нови провокации, само че и опция да трансформираме стопанските системи си ", съобщи Пеканов в границите на полемика за Зеления преход, водена от специфичния делегат за климата на президента на Съединени американски щати Джон Кери. Но с цел да се движим напред по пътя към въглеродна индиферентност, акцентира Пеканов, е значимо всеки жител да бъде привързан към този развой: " Преходите постоянно са сложни и жителите с право имат своите терзания. Те имат потребност да знаят, че преходът ще бъде обективен . Затова решаващата част за сполучливия път към зелено бъдеще включва реализиране на необятен публичен консенсус, който да подсигурява, че ще бъдат взети нужните ограничения за посрещане на рисковете - за работните места, както и за характерните райони. "

Устойчивият напредък не е вероятен без равни благоприятни условия за всеки да развие и осъществя своя капацитет , посочи Пеканов в границите на втората работна среща, водена от Сесилия Рауз, ръководител на икономическия съвет към президента Джо Байдън. Вицепремиерът акцентира, че това не е просто благопожелание, а в последните години е документирано научно в границите на огромна смяна в икономическата просвета и политика и добави: " Икономическият напредък би трябвало да оказва помощ на всички, да повдига всички дребни лодки, а освен първокласните яхти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР