Извънредната епидемична обстановка не е оказала съществен ефект върху пазара

...
Извънредната епидемична обстановка не е оказала съществен ефект върху пазара
Коментари Харесай

Пазарът на офис площи остава сравнително стабилен

Извънредната епидемиологична конюнктура не е оказала значителен резултат върху пазара на офис площи и той резервира относително добра кондиция, демонстрира изследване на профилираната в региона на консултантските и брокерски услуги с бизнес парцели компания MBL.

Проучването обхваща 85 наемодатели на съвременни офис здания в София. Резултатите сочат, че  единствено 4 % от интервюираните ще отсрочат заплащане на главница по заем, а 65% от тях не са склонни да понижат равнището на наема. Това е знак, че наемните равнища са устойчиви и притежателите на съвременни офис пространства не са свръхзадлъжнели, разясняват създателите на проучването. 73% от интервюираните означават също по този начин, че най-краткият контракт за наем в техните здания ще бъде за интервал от 5 години, до момента в който 22% са склонни да одобряват 3-годишно съглашение. Що се отнася до измененията, поискани от наемателите, 71% от тях желаят разсрочване на настоящия наем.

Най-често срещаните ограничения, които наемодателите подхващат, с цел да предотвратят заплахата от разпоространение на коронавирусна зараза, са свързани с нов график за разчистване и стерилизация, обществено разграничаване и съгласуваност сред наематели и наемодатели за безвредното отваряне на работните пространства.

В резюме, изследването всред притежатели на офис здания демонстрира, че измежду опитните наемодатели на съвременни офис здания не се усеща терзание. " Нашите упования в кратковременен проект са, че ще има лек напън надолу върху наемите и увеличение на свободните площи, съчетани със забавена активност по отдаване чартърен, на която към този момент сме очевидци. ", показват от компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР