Извънредна ситуация в Сърбия. Товарен влак с амоняк дерайлира. Според

...
Извънредна ситуация в Сърбия. Товарен влак с амоняк дерайлира. Според
Коментари Харесай

Товарен влак с амоняк дерайлира в Сърбия, има десетки натровени

Извънредна обстановка в Сърбия. Товарен трен с амоняк дерайлира. Според информацията има десетки натровени. Съобщава се и за един умрял, като към момента се обяснява каква е непосредствената причина за гибелта.
От Департамента за изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи на Сърбия оповестиха, че общо 51 души са приети в болница. От тях двама са в по-тежко положение. 
Според локални медии, най-малко една от цистерните е паднала в коритото на река Нишава. В град Пирот е оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да не напущат домовете си. В община Бела паланка подредиха на хората да не употребяват вода от чешмата за пиянство и готвене. 
Според информацията случаят е станал на железопътната линия от Пирот до село Станичен.
Според информацията случаят е станал до село Станичене. По непотвърдена информация композицията е идвала от България.
" Композицията е била формирана от 21 вагона. Единият от тях е бил празен, а 20 са били цялостни с амоняк. От два от вагоните е почнал да изтича амоняк, както във въздуха, по този начин и в река Нишава. Заради химическата реакция сред водата и амоняка се е образувал пушек. Обявихме изключително състояние в Пирот. Най-важната рекомендация е жителите да не излизат от домовете си ", сподели кметът на Пирот - Владан Васич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР