Извънредна сесия, свързана с некачествени ремонти в Пловдив, искат общинските

...
Извънредна сесия, свързана с некачествени ремонти в Пловдив, искат общинските
Коментари Харесай

Съветници искат извънредна сесия за некачествени ремонти...

Извънредна сесия, обвързвана с некачествени поправки в Пловдив, желаят общинските съветници от НФСБ Слави Георгиев, Костадин Гаров и Иван Димов дружно със Съюз за Пловдив, Реформаторския блок и Вътрешна македонска революционна организация. Според съветниците проблемите са зародили при осъществяване на плана „ Подобряване на градската среда в община Пловдив “, процедура „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 - Пловдив “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. " При визити на място констатирахме доста нарушавания и недоволства от живеещите в регионите, където се прави строителството ", показват съветниците. Те считат, че са позволени съществени нарушавания на нормативните и механически условия. Ето позицията им:

" Община Пловдив е предала обекта на компаниите реализатори, без да е направено геодезическо снимане и надлежно е оставила компаниите сами да дефинират какви площи ремонтират.
Навсякъде при създаване на улици, по откритите нормативи би трябвало да има 80 сантиметров ров, напълнен с секта трошляк. На множеството места при ремонта, такава секта не е полагана, а там, където това е направено, фракцията е сред 0 (нула) и 30 сантиметра.

Полаган е асфалт през месец декември 2018 година при минусови температури. С днешна дата този асфалт към този момент се рони.

Тротоарните настилки в региона на ремонтите към този момент са построени, само че под тях не са положени подземните връзки. Това неизбежно ще докара до ново разкопаване на към този момент ремонтираните настилки.

При осъществяване на СМР, на обектите са позволени тридесет тонни вибриращи валяци, които са натрошили намиращата се изпод остаряла ВиК мрежа, построена още през петдесетте години на предишния век. Това ще докара до чести повреди и поправки.

Констатирана е цялостната липса на синхрон сред възложителя в лицето на общината и компаниите реализатори, при което ремонтите са протичали в цялостен безпорядък и несъгласуваност.
В интервал, когато обектите са се намирали в силата на АКТ 10, което изисква работата да бъде прекратена за същия интервал от време, това не е спазено и строителните действия са продължавали да се правят в нарушаване на наредбите.

Полагането на втория битумен разлив, съответно на улица „ Весела “, е изработен с дебелина на пласта от 2-3 сантиметра, макар че по техническите условия е належащо да бъде 5 сантиметра.
Настояваме за привикване на изключителна сесия на Общински съвет - Пловдив, на която да бъдат прегледани всички осъществени нарушавания, да се разпореди вземането на проби от самостоятелни лаборатории, а не такива, свързани с компаниите реализатори и да се пристъпи към санкциониране на изпълнителите с всички законово вероятни неустойки за компенсиране на позволените нарушавания. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР