Изваждането на части от ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация

...
Изваждането на части от ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация
Коментари Харесай

Румен Петков: Кабинетът готви тайна приватизация на...

Изваждането на части от ВМЗ-Сопот от забранителния лист за приватизация и ги оповестяването им за продажба е директно посягане против завода и цели съсипването му. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков пред публицисти в Пловдив.

Той акцентира, че партията продължава борба за военно-промишления комплекс с държавното управление на ГЕРБ и за жалост не среща никаква поддръжка. Петков напомни, че в предишния парламент точно депутатите от АБВ са вкарали ВМЗ в забранителния лист. По-миналата седмица обаче Народното събрание е извадило парцел от 1 000 дка в Старосел от активите на сдружението и ги е оповестило за продажба.

„ Това е директно посягане върху ВМЗ и то не срещна никакъв отпор. Нито един народен представител от Пловдив и региона не реагира. Това значи, че всички са съучастници в съсипването на завода – ГЕРБ и Българска социалистическа партия преди всичко. Това е толкоз безконтролно държание. Сопотчани и пловдивчани би трябвало да си дадат ясно сметка, че в Народното събрание няма никаква угриженост за ВПК като цяло и преди всичко за ВМЗ-Сопот “, съобщи някогашният вътрешен министър.

ВМЗ не работи през последните месеци, хората са пуснати в неплатен отпуск, а на подизпълнителите не се заплаща, разгласи Владимир Маринов.

От АБВ заподозряха, че предприятието се приготвя за приватизация и кабинетът дискретно търси покупател. Маринов сложи въпроса дали е имало опит за скрита приватизация на спортната база на ВМЗ в Сопот с присъединяване на държавен служител.

Той посочи, че държанието на министър-председателя Борисов по закупуването на бойни американски самолети буди отвращение. „ Не може да кажеш, че ще коментираш договорката с F-16 след срещата с президента на Съединени американски щати. Значи ти казваш, че ще купиш бойните самолети, в случай че се се срещнеш с него. Тази среща коства 2 милиарда лева на българския поданик “, добави Румен Петков.

Според него борбата на АБВ с ГЕРБ е осъзната нужда от помитане на подобен вид ръководство. Със сключването на обединението със Съюз на демократичните сили Борисов регламентира най-големия обир на България, счита той. Като доказателство за думите си напомни продажбите на Марица-Изток, Авиокомпания „ Балкан “ и Кремиковци, съучастничеството във войната против Сърбия през 1999 година

Георги Илчев в листата на АБВ за Европейския парламент като представител на Пловдив, лидер на която е икономистът Боян Дуранкев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР