Извадка от доклади, свързани с извънземен разум, биха ви донесли

...
Извадка от доклади, свързани с извънземен разум, биха ви донесли
Коментари Харесай

Шест причини да вярваме в извънземните

Извадка от отчети, свързани с извънземен разсъдък, биха ви донесли две неща: псевдонаучни разкази, че извънземни са посетили Земята въз основа на малко или никакви доказателства или научни търсения без признаци на прогрес. Следователно е елементарно концепцията за извънземните да бъде трансферирана, в случай че не напълно в същата директория като феите, най-малко към „ хобити “, които към момента оцеляват на Флорес. Тоест нещо, което не е напълно невероятно, само че е толкоз малко евентуално, че няма причина да се притеснявате.

Има обаче основателни аргументи, заради които парите и някои доста умни хора да не престават да работят по SETI (Търсенето на извънземен разум). Ето шест от тях:

Скалистите планети като Земята не са необичайност
Отдавна знаем, че в галактиката има свръхестествен брой звезди, които в този момент се правят оценка на повече от 100 милиарда, да не приказваме за цялата Вселена. Животът обаче (вероятно) изисква планети, а освен звезди. В един миг се смяташе, че планетите се образуват единствено при доста редки условия, което би хвърлило съществено подозрение върху вероятностите за живот другаде.

Дори откакто актуалният модел за планетарни системи стана преобладаващ, въпросите останаха. Може би планетите или най-малко планетите, сходни на Земята, са доста редки по някаква причина, която към момента не сме разпознали.

Въпреки това, изобилието от данни от телескопите Kepler и TESS, подкрепени от други способи за разкриване на планети, разкриват, че скалистите планети са доста постоянно срещани. Повечето от скалистите планети, които сме разкрили до момента обаче, са прекомерно покрай звездите си, с цел да бъдат идеалните претенденти. Колкото по-дълго търсим, толкоз по-добри вероятности откриваме.

Дори единствено една на милиард да се окаже населявана от някой, кадърен да построи галактически транспортен съд, това отново ще значи, че не сме сами.

Ранното начало на живота на Земята
Все още не знаем по какъв начин тъкмо е почнал животът на Земята, даже в случай че сме разкрили няколко от стъпките във веригата. Следователно, механически е допустимо съществуването на живота да е необичайно събитие, което се случва толкоз рядко, че в никакъв случай да не е довело до различен тип, кадърен на напреднала технология.

Независимо от това, ние знаем, че животът е почнал на Земята доста рано, евентуално толкоз рано, колкото е било допустимо, без да бъде покрит от огромните галактически скали. Сравняват го с пазаруването на седмичен билет в лотария, където не знаете коефициентите. Ако спечелите при първото изтегляне, може просто да имате доста, доста шанс, само че е по-вероятно възможностите просто да не са били толкоз огромни.



Животът намира метод да просъществува при такива рискови условия на Земята
След като животът се развие, той има удивителната дарба да оцелява при някои в действителност изумителни условия. От топлината и налягането към (и под) хидротермалните отвори, до смразяващия мраз на Антарктика, сухотата на Атакама и свръхсолеността на някои пустинни басейни, даже при условия, които убиват 99,99 % от живота на Земята, нещо съумява да се приспособи и да направи от него собствен дом.

Няма причина да считаме, че извънземният живот ще бъде по-малко устойчив. В този случай вероятностите животът по едно и също време да се развива – и да процъфтява – другаде наподобяват изключително положителни. Животът може да няма вградена наклонност да напредва към просветеност, само че колкото повече многообразие съществува, толкоз по-голям е шансът някои типове в последна сметка да станат умни.

Не е изненадващо, че не сме разкрили признаци на живот
Търсим признаци на живот в други светове по-дълго, в сравнение с множеството читатели са живи. Ако участвате в
лотария задоволително дълго и не спечелите, може не просто да нямате шанс, а евентуално възможностите са доста дребни или играта е манипулирана.

Проблемът с това умозаключение е, че в действителност не сме търсили толкоз деликатно. Повечето от нашите старания да открием живот отвън Слънчевата система биха съумели единствено в случай че извънземните са или доста, доста наоколо (в галактически мащаб), показват наличието си доста мощно и очевидно или изпращат известия право към нас. Няма причина обаче да чакаме някое от тези неща да се случва, даже в случай че към този момент съществуват доста напреднали цивилизации.

Техники, способни да откриват по-нискочестотни сигнали или да ги улавят на по-големи дистанции, започнахме да използваме едвам предходната година. Освен в случай че не се надяваме да открием общества напреднали най-малко колкото нас, просто няма причина да чакаме да сме намерили нещо към момента.

Може да използваме неверни техники в търсенето
Съществува и въпросът дали сме подбрали вярно методите си. Възможно е Вселената да гъмжи от интелигентни форми на живот и ние просто да не сме настроени на вярната периодичност (метафорично, само че може би и буквално). Нашите опити за връзка с извънземни припомнят историята за пияня човек, който търси изпуснатите си ключове под улична лампа, тъй като там светлината е по-добра.

Справяме се малко по-добре от героя в тази история, който знае, че е изпуснал ключовете си другаде, само че не можеше да се пробва да ги търси в тъмното. В нашия случай радиочестотите, които бяха фокусът на нашето търсене на извънземен живот, бяха определени частично, тъй като имат някакъв смисъл. Но също по този начин е правилно, че най-много сме търсили способи, които са евтини и (сравнително) лесни. Ако високо напредналите типове споделят сред световете благодарение на лазери или нещо, което не можем да си представим, към момента няма метод да се включим.

Очакванията за галактически пътувания се основават на много съмнителни догатки
Когато Ферми конструира своя фамозен абсурд, той се чудеше за какво извънземните към този момент не ни посещават. Все още не знаем, само че от този момент хората са измислили доста пояснения, някои много правдоподобни, и единствено някои от тях загатват, че няма извънземни.

Просто казано, пространството е много огромно. Плаването през Атлантическия океан в миналото се е считало за епично пътешестване, само че все пак отнемало единствено девет седмици, даже и с корабите, които подхванали това пътешестване първи. Освен в случай че няма метод да се заобиколи светлинната преграда, пътуването в космоса е много по-дълго, както и по-скъпо. Може да се окаже, че междузвездното пътешестване е толкоз скъпо, че да се прави единствено в рискови обстановки.

По темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР