Извадено е ново тяло, с което броят на телата, открити

...
Извадено е ново тяло, с което броят на телата, открити
Коментари Харесай

Жертвите на корабокрушението край Сирия вече са 100


Извадено е ново тяло, с което броят на телата, открити след потъването на транспортен съд с мигранти край сирийския бряг в четвъртък, доближи 100, оповестиха публични сирийски медии, представени от Франс прес.

Броят на починалите освен това корабокрушение мигранти, една от най-смъртоносните произшествия в Източното Средиземноморие, се усили на няколко пъти след откриването на първите тела в четвъртък. От към 150 пасажери бяха избавени 20 оживели.

" Броят на жертвите на потъването на ливанския транспортен съд доближи 100 души, намерено е ново тяло ", съобщи генералният шеф на сирийските пристанища Самер Кбрасли, представен от формалната сирийска осведомителна организация САНА. Всички оживели са изписани от болничното заведение, осведоми Българска телеграфна агенция.

Хората на борда на кораба, отплавал от северния град Триполи, най-бедния в Ливан, бяха най-вече ливанци, сирийци и палестинци, в това число деца и възрастни хора. Корабокрушението, което Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) Филипо Гранди осъди като " нова покруса ", провокира огромно неспокойствие в Ливан.

Гранди прикани интернационалната общественост да помогне за " възстановяване на изискванията на хората, принудени да изоставен страната си, както и тези на общностите, които ги одобряват ".

Ливан дава заслон на над един милион сирийски бежанци, които са избягали от войната в страната си, само че към този момент три години е обзет от сериозна икономическа и финансова рецесия.

От 2020 година в страната се следи нарастване на броя на мигрантите, заминаващи за Европа в търсене на по-добър живот, по-специално на остров Кипър, ситуиран на 175 километра от ливанския бряг.

По данни на Организация на обединените нации минимум 38 лодки, пренасящи повече от 1500 души, са напуснали или са се пробвали да изоставен Ливан незаконно по море от януари до ноември 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР