Извадените павета от ремонтирания булевард Дондуков в София са част

...
Извадените павета от ремонтирания булевард Дондуков в София са част
Коментари Харесай

Конспирация: Изровените павета на Дондуков били саботаж

Извадените павета от ремонтирания бул. " Дондуков " в София са част от проект на Българска социалистическа партия, с който се нападна ръководството. Премиерът Борисов го съпостави с тайна активност и бойкот, като направи прилика с взривяването на " влакове, линии, мандри " от партизаните.

Това излиза наяве от стенограмата от съвещанието на държавното управление във вторник. На него Борисов разяснява митингите против столичния кмет Йорданка Фандъкова, които, по думите му в неделя пред партийната маса на ГЕРБ, го натъжили.

В диалога се включва и Фандъкова, която декларира, че казусът с изровените павета е закононарушение, а Борисов добавя, че това е направено нарочно преди митинга в неделя.

В сюжета за бойкот против държавното управление влизали и над 20 подправени сигнала за закъсали ТИР-ове след вчерашните снеговалежи, излиза наяве още от разсъжденията на премиера.

Правителствената пресслужба разгласява стенограма от диалога на днешното съвещание на Министерския съвет:

БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „ Дондуков “. Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на служащите, с цел да не би някой, в случай че го види, да каже, че… Представяте ли си каква безочливост е това, каква политическа офанзива – да отидеш, да разровиш подготвена улица, единствено с цел да можеш на другия ден да снимаш и да организираш митинги. Смятайте какъв съперник имаме против нас!
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Това е закононарушение, тъй като...
БОЙКО БОРИСОВ: То, че е закононарушение, е реалност. Но каква деградивна мисъл би трябвало да имаш – в този момент да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го създадем по този начин, че да уязвим на другия ден.
НИКОЛАЙ НАНКОВ: Господин министър председател, над 20 сигнала, подправени, имахме за закъсали коли и ТИР-ове. Пращаме екипи да оказват помощ, да се отпуши придвижването, става известно, че единствено ги разкарваме. Това не ни е основало компликации в почистването, тъй като, както всички виждат, беше основана добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, само че не мъчно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми сътвориха недобросъвестни водачи, изключително на тежкотоварни транспортни средства, а не снегът. Но подправените сигнали, първо, че хабят скъп запас, лишава се време на екипите, мести се техника, която е нужна за сериозни сектори – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.
БОЙКО БОРИСОВ: Това са саботажи, тайна активност, това е същността на оцеляването им над 100 години. Това е същността на действието – тайна, взривяват влакове, линии, мандри…
Закривам съвещанието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР