Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не

...
Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не
Коментари Харесай

Изумително е, че има шеф на държавно дружество, който не знае адреса на парламента

„ Изумително е, че има началник на държавно сдружение, който не знае адреса на Народното събрание “ . Това уточни ръководителя на Комисията по проверка в Народното събрание Мая Манолова. Тя дефинира " Aвтомагистрали като „ каса “, в която потъват милиони левове публичен запас. Според нея притеснителна е и информацията за големи предплатено платени суми, което води до извода, че огромен % от активността на компанията е преотдадена.
Коментарът й пристигна в отговор на изказване на
 Спор в Комисията по проверка - правомерни ли са контракти без конкурс на Автомагистрали (ВИДЕО) Спор в Комисията по проверка - правомерни ли са контракти без конкурс на " Автомагистрали " (ВИДЕО)
Заседанията на Комисията по проверка на ръководството на страната през последните 10 години не престават с чуването на министъра на ре...
Заедно с нея на съвещанието участват ръководителят на Пътната организация и шефът на държавната " Автомагистрали ", с цел да отчетат активността на сдруженията. Ще се преглеждат още активността на " Български ВиК холдинг " ЕАД, както и осъществяването на Националната стратегия за саниране.
На предходните две съвещания предприемачът Светослав Илчовски насочи обвинявания към ГЕРБ и съответно към Петя Аврамова, че го е заплашвала по отношение на закупуване на земя.
Не крием информация, времето беше малко, а количеството ѝ огромно , съобщи от своя страна и министърът на районното развиване в оставка Петя Аврамова пред краткотрайната комисия за инспекция на ръководството.
Пред депутатите министър Аврамова отговаряше на депутатски въпроси за активността на държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД, както и за множеството директни възлагания върху нея на поръчки, които сдружението трансферира на други строителни фирми-подизпълнители.
Според депутатите от новите партии в Народното събрание, в това число и тези от Българска социалистическа партия, това е ставало посредством заобикаляне на Закона за публичните поръчки, от което са се облагодетелствали компании, близки до ръководещите от ГЕРБ.
 Аргументът на Автомагистрали да не дават информация - огромен размер, Биков ги отбрани (ВИДЕО) Аргументът на " Автомагистрали " да не дават информация - огромен размер, Биков ги отбрани (ВИДЕО)
Временната комисия по проверката в Народно събрание ще прегледа на закрито съвещание документите, предоставени от агробизнесмена Светослав Илчовски. Т...
Министър Аврамова увери, че „ Автомагистрали “ са взели участие и в обществени търгове за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, имат такива контракти, а директното възлагане е една изцяло законна процедура.

„ Да приказваме с обстоятелства, да не вършим внушения “, прикани още министърът в оставка, който удостовери, че фактически сдружението работи с огромен брой контрагенти, само че това не е в нарушаване на закона.
Няма по какъв начин едно сдружение, което има няколко багера, да извърши активност за близо 5 милиарда лева . “, счита Мая Манолова.
 НА ЖИВО: Ново съвещание на комисията Манолова (ВИДЕО) НА ЖИВО: Ново съвещание на комисията " Манолова " (ВИДЕО)
Парламентарната комисия по проверката изслушва районния министър в оставка Петя Аврамова, дружно с ръководителя на пътната организация и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР