Изумителна е незаинтересоваността на висши представители на управляващата 4-на коалиция

...
Изумителна е незаинтересоваността на висши представители на управляващата 4-на коалиция
Коментари Харесай

Петър Славов разкритикува управляващите за „незаинтересоваността за цените на горивата“

„ Изумителна е незаинтересоваността на висши представители на ръководещата 4-на коалиция по въпроса за цените на горивата и то когато им се подсказват съответни решения. Това разяснява във фейсбук юристът и някогашен депутат Петър Славов.

Той разгласява факсимилета от своя преписка с министерствата на финансите и енергетиката, в които ведомствата дават отговор, че нямат данни по какъв начин не дребната отстъпка в цената на съветския нефт, с който работи рафинерията на „ Лукойл “ в Бургас ще се отрази на цените на горивата у нас.  

„ Държавата има собствен представител в борда на рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас " и посредством него може да черпи информация за ценообразуването и да въздейства на вземаните решения ", написа Славов.

„ Вече от седмици, който главно се преработва там - вид " Уралс ", се търгува с отстъпка от към 30 $ за барел по отношение на сорта " Брент ", т.е. с към 30% по-евтино при сегашните котировки от към 100 $ ", добавя той.

В същото време, Славово напомня, че редица страни от Европейски Съюз са се ориентирали към понижаване на акциза и Данък добавена стойност върху горивата, които съставляват над 50% от крайната цена, до момента в който в България, по думите му, не се прави нищо с цел да се противодейства на растежа на цените.

„ На фона та тази по никакъв начин не комплицирана картина, висши държавни служители от няколкко министерства си препращат питането ми, с цел да се получи това сходство на " отговор " от МФ, в което се споделя, че... НЯМАТ ИНФОРМАЦИЯ?!!

И, както всички ставаме очевидци в последно време, най-после всичко опира до аленото вице и ествествено питането е препратено и до нея - може би, с цел да попита неофициално мъжа си (за който е обществена загадка къде работи) за тази информация ", разяснява Петър Славов.   

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР