Изумени бяхме, че се обсъжда вариант за прекъсване на договора

...
Изумени бяхме, че се обсъжда вариант за прекъсване на договора
Коментари Харесай

Концесионерът на картинг пистата изненадан от общинарите

Изумени бяхме, че се разисква вид за спиране на контракта ни след приключване на концесията, оповестиха на конференция Ивайло Цонев и Станислав Сираков, представители на концесионера " Делта Карт " ООД

" Изненадани останахме от това, че предлагането ни не бе прегледано на сесията на Общински съвет и точката бе отсрочена. Имаме постоянен договор, в който е упоменато всичко, както за удължение на концесията, по този начин и при не възобновяване. Ако се стигне до това да не продължим използването на пистата, то в договора ни е записано, че общината би трябвало да ни прати подобренията. Според нас те са за към 3 милиона лв.. Процедурата е следната - от Общината наемат експерти-оценители, които дефинират сумата, вложена за усъвършенствания въз основата по пазарна стойност.

Ивайло Цонев напомни някои обстоятелства като този, че тази писта е на 50 години, издигната е била през 1973 година, на нея са били извършени хиляди надпревари. През 1989 година пистата стопира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните притежатели са спечелили концесията. Пистата е била разрушена и те са вложили над 1 милион лв. в нея. В момента е построен един спортно-развлекателен комплекс. В следствие инвестицията е повишена на 1.8 млн. лв., нараснала се е и капиталовата такса с към 40 %.

“Гордеем се с доста водачи, които сме дали на професионалния спорт. Единствените сме, които вършим проби за “Форума " 1. На нея се вършат любителски шампионати към този момент над 20 години, хиляди деца са взели участие в тях.

Картинг пистата е обичано и емблематично място за града и за туристите ", споделиха концесионерите.



Две от местата, на които умерено би могъл да бъде издигнат паркинг за новия стадион " Локомотив "

Ивайло Цонев и Станислав Сираков оповестиха още, че пистата е в друго УПИ от стадион " Локомотив " и територията и няма общо с вероятната концесия на стадиона. Имат мнението и на основния проектант на общината за това. Цонев и сираков показаха и вероятни терени за построяването на паркинг за стадиона в терени към " Лаута ", в случай че от УЕФА и ФИФА изискат това.

“Свързахме се с клуб " Локомотив ", с публично мнение. Те също са учудени от това предложение за опцията за разрушение на състезателен обект за построяването на паркинг ", споделиха концесионерите. Оттам им дали отговор, че в УПИ-то на стадиона имало отредени две места за паркинг и те нямат искания за разрушаването на този състезателен обект.

Цонев и Сираков оповестиха още, че плъзналите клюки за непородължаване на концесията е сложила на тръни картинг общността в Пловдив. В момента интензивно с картинг се занимават към 60 индивида. На пистата идват да упражняват и хора от Търговище, Стара Загора, Бургас и София. Персоналът, който ще остане без работа, в случай че концесията не бъде продължена, е от 30 служителя.



Ивайло Цонев разгласи дори, че сега на митницата има нови картинги за към 100 000 лв., които би трябвало да попълнят материалната база на пистата на " Лаута ".
Свързани вести Отложиха удължаването на концесията за картинг пистата на Лаута Общината написа шестица на картинг пистата в Пловдив 28 бона в общинския бюджет от картинг пистата на Лаута
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР