Изцяло заставам зад мотивите на президентското вето върху Закона за

...
Изцяло заставам зад мотивите на президентското вето върху Закона за
Коментари Харесай

Румен Петков: Каракачанов няма място в Министерството на отбраната

Изцяло стоя зад претекстовете на президентското несъгласие върху Закона за военното разузнаване. Това съобщи в изявление за Агенция ''Фокус'' водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков по отношение на президентското несъгласие върху Закона за военното разузнаване.

,,Да се съгласи министърът на защитата отпред на военното разузнаване да бъде поставян граждански човек е тежко изменничество към най-старата специфична работа на България. Военното разузнаване е най-старата специфична работа, първата основана след освобождението от турско иго. Министър Каракачанов да извърши това изменничество значи, че той на практика няма място в Министерството на защитата. Това е позорно'', разяснява Петков.

Според него претекстовете на президента са безусловно верни.

,,Казвал съм доста пъти, че той попрекалява с налагането на несъгласие. Както се споделя, месец без несъгласие е изгубен месец. В този случай претекстовете му са безусловно изрядни. Аз и ние от АБВ напълно заставаме зад тези претекстове, те са учредени на Конституцията първо. Те са учредени на правилата и уредбата във въоръжените ни сили, на Закона за въоръжените ни сили и на Закона за военното ни разузнаване, на работа ''Военна информация'', акцентира още водачът на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР