Изцяло новите Passat и Tiguan на Volkswagen вече и в

...
Изцяло новите Passat и Tiguan на Volkswagen вече и в
Коментари Харесай

Изцяло новите Passat и Tiguan на Volkswagen вече и в България

Изцяло новите Passat и Tiguan на Volkswagen към този момент и в България

Почти по едно и също време, в границите на броени дни, в края на септември и началото на октомври предходната година, Volkswagen показа пред света новите генерации на емблемата си Passat и на хитовия си Tiguan. С настъпването на пролетта, двата автомобила към този момент участват публично и на българския авто пазар, като дават обещание да влеят нова мощ в два извънредно разнородни пазарни сегмент за марката в страната ни- този на корпоративните и частните (най-вече семейни) консуматори.

Passat стъпва на пазара, загубвайки емблематичното означение Variant в модификационното си портфолио, главната причина за което е, че моделът e разполагаем за закупуване само и единствено в комби версия.

Освен горната " загуба ", всичко останало при новия Passat е на облага, като той е станал по-голям, по-функционален, по-технологичен от когато и да било.

Volkswagen стартира новата генерация на Passat след повече от 34 000 000 негови осъществени представителя в 50-годишната му история, като автомобилът идва с нови пропорции и усъвършенстван интериорен комфорт и шир, както и с редица нови софтуерни решения, включително и зареждаеми (PHEV) хибридни eHybrid разновидности с оптимални мощности от 204 и 272 конски сили, които с помощта на интегрираната си батерия с потенциал от 19.7 kWh, дават обещание придвижване в чист електрически режим в продължение на към 100 километра. Интересна оригиналност тук е тази, че бордовата система система поддържа бързо зареждане с потенциал от до 50 kW.

Новият Volkswagen Passat се предлага също по този начин за първи път и в хибридна (48V) трансформация със 150 конски сили, две бензинови 2.0 TSI турбоверсии с 204 и 265 конски сили, както и в два турбодизелови със 150 и 193 конски сили, а всеки един от колите ще бъде изпълнен с роботизирана DSG трансмисия. Топ-версиите в бензиновата и дизеловата гама на модела пък са в композиция със система за задвижване на четирите колела 4Motion.

Увеличените габарити на новия Passat (+14 сантиметра дължина), включително и с 50 мм при междуосието, са довели до оформянето на в действителност впечатляващ с простора си интериор. Той е изключително ясно изразен в задната част на купето, където пасажерите на втория ред седалки могат да разчитат на спомагателни 5 сантиметра пространство за краката, а товарният размер на комбито може да доближи до впечатляващите 1920 литра.

Допълнителен фактор за приятното преживяване и пътешестване, изключително на дълги дистанции, при Passat е консолидираното на новото DCC Pro адаптивно окачване, което дава обещание по-плавно и следена реакция на купето според от ускорението, намаляването на скоростта и наклоняването в завой.

Освен с второто потомство на зареждаемата си PHEV хибридна задвижваща система и новото адаптивно окачване, новият Passat идва и с цялостен набор системи за повишение на дейната сигурност и комфорта. Дори в базовото си осъществяване, автомобилът идва с предни седалки с функционалност за масаж, тризонален климатик, диодни фарове и система за следване на пътното платно Lane Assist, 16-цолови алуминиеви джанти и други.

В оборудването на Passat попадат също по този начин първокласни климатизирани ergoActive предни седалки и нови цифровизирани повърхности с размер на централния екран от 32 и 38 сантиметра, система за отдалечено паркиране, - Travel Assist с функционалност Emergency Assist, матрични IQ. Light LED фарове, система за косвено осветяване на интериора с интегрирани диоди по предното табло и панелите на вратите и други.

Макар и със доста по-скромна пазарна история спрямо осемте поколения на Passat, новото потомство на модела Tiguan има с какво да се похвали, а точно с към този момент две сполучливи генерации и повече от 7.4 милиона осъществени екземпляра.

Новият Tiguan, който сходно на Passat е създаден въз основата на модулната платформа MQB evo, стъпва на пазара с изцяло трансформиран екстериор и интериор, и като че ли преосмислена идея с акцент върху високите технологии, приложимостта и добавените функционалности. SUV автомобилът е станал по-дълъг (+30 мм), само че в това време височината, ширината и междуосието му са непокътнати непроменени. В същото време обаче, вместимостта на товарното поделение е увеличена с цели 37 литра и доближава до 652 литра.

Новият Volkswagen Tiguan се предлага единствено с DSG роботизирана предавателна кутия, адаптивно окачване DCC, както и с избор сред двулитрови TDI дизелови и TSI бензинови турбоагрегати с оптимални мощности от 150 до 265 конски сили, 4Motion версии с четири задвижващи колела и eTSI незареждаема версия със 150 конски сили.

Подобно на Passat, топ-предложението в модификационното портфолио на новия Tiguan са неговите две PHEV зареждаеми хибридни версии с батериен модул 19.7 kWh, които дават обещание опция за изминаването на до 100 километра в чист електрически режим. Тук разновидностите са 204 и 272 конски сили, а интегрираната батерия разрешава и бързо зареждане (50 kW) за още по-добра употреба в 100% електрически сюжет на употреба.

В взаимозависимост от определената версия, даже в базовата такава, бъдещите притежатели на Tiguan могат да разчитат на редица системи за повишение на сигурността и комфорта, включително паркинг помощник, система за следване на пътната лента, интернет съгласуваност и други.

Подобрен комфорт и цялостна задоволеност от покупката дават обещание наличните като в допълнение съоръжение предни седалки ergoActive, IQ.LIGHT HD матричните фарове, бордова инфо-комуникационна и мултимедийна система с централен екран с диагонал от до 38 сантиметра и напълно нов интерфейс и логичност на функционалностите, адаптивното DCC Pro окачване и други.

Допълнителен комфорт и функционалност в интериора на новата генерация на Tiguan внася и централният програмируем бутон, който дава бърз достъп и опция за настройване на разнообразни подсистеми на автомобила, включително мощ на звука на мултимедийната система, избор на режим на работа (Eco, Comfort, Sport, Individual, Offroad, Snow).

Друга забавна софтуерна оригиналност, която е интегрирана на борда на двата автомобила е интеграцията на ChatGPT, който ще стане притежание на притежателите на всички модели на марката, оборудвани с гласовият помощник на марката IDA.

ChatGPT става част от общоприетото съоръжение на напълно електрическите ID.7, ID.4, ID.5 и ID.3, Tiguan и Passat, както и при обновената версия на Golf, като функционалностите на чат-ботът са налични след произнасянето на гласовата команда Hello IDA.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР