Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Великобритания са били вдигани

...
Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Великобритания са били вдигани
Коментари Харесай

Британските ВВС прехванаха руски изтребители, летящи към натовска територия

Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Англия са били вдигани два пъти в четвъртък, с цел да следят съветски самолети, приближаващи се до въздушното пространство на Обединеното кралство, съобщи английското министерство на защитата.

"Изтребител "Тайфун " е изхвърчал от базата Лосимут, а различен аероплан Voyager от Брайз Нортън, с цел да следи два съветски Ту-95, приближаващи се към въздушното пространство на Обединеното кралство.

Междувременно изтребители "Тайфун " от балтийската задача на НАТО също са изхвърчали от авиобаза Амари, с цел да прихванат съветски бомбардировач Ту-142 и два изтребителя Су-30 Flanker, летящи покрай въздушното пространство на Естония ", се споделя в известие на министерството, предава БГНЕС.

Според изказването, изтребителите са изхвърчали от база в Обединеното кралство, ескортирали съветския аероплан и са се уверили, че той не е минал във въздушното пространство на страната.

Министерството отбелязва, че интервенцията по прихващане и наблюдаване се организира в интернационалното въздушно пространство в сходство със стандартите за сигурност.

Що се отнася до самолетите "Тайфун ", ситуирани в Естония, те прихванали съветския бомбардировач, който се движел покрай естонското въздушно пространство. Докато съветският аероплан се придвижвал покрай въздушното пространство на НАТО, съпътстващата задача била продължена от финландски и шведски самолети.

Впоследствие обаче самолетите на Обединеното кралство били помолени да прихванат още веднъж съветския бомбардировач, който по това време бил придружаван от два съветски самолета Су-30 Flanker.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР