Изтребител на НАТО Ф-16 се е опитал в понеделник да

...
Изтребител на НАТО Ф-16 се е опитал в понеделник да
Коментари Харесай

Изтребител на НАТО искал да прeхване самолета на руския военен министър

Изтребител на НАТО Ф-16 се е опитал в понеделник да се приближи до самолета на съветския боен министър Сергей Шойгу над неутралните води на Балтийско море, заяви Интерфакс. Машината е прогонена от съветски изтребител Су-27, посочи публицист, намиращ се на борда дружно с министъра. По време на случая самолетът на Шойгу е летял над неутралните води на Балтийско море на път за Калининград. Бил е съпроводен от конвой от изтребители Су-27 на морската авиация. Един от натовските самолети се опитал да се приближи до машината на Шойгу, само че сред него и съветският лайнер застанал изтребител Су-27. Той показал на натовския изтребител въоръжението си, като повдигнал крилата си. След това натовският Ф-16 се отклонил. Днес Шойгу ще организира в Калининград изключително съвещание на колегията на военното ведомство, отдадено на обезпечаването на сигурността в Западното стратегическо направление.
Вчера американски представители от Пентагона оповестиха, че въоръжен съветски изтребител е прелетял рисково покрай разследващ аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Балтийско море. Според тях съветският изтребител е прелетял на метър и половина от американския аероплан. Руският Су-27 е бил въоръжен с ракети под крилата си и заходил " бързо " към американския аероплан RC-135, доближавайки се на по-малко от 2 метра от самолета на Съединени американски щати. Според различен представител съветският аероплан е летял " провокативно " и " безконтролно ". От 2 юни е имало над 35 сходни случая сред американски и съветски самолети и кораби в региона на Балтийско море, само че казусът от през вчерашния ден сутринта е необикновен, тъй като американските военни го преглежда като " рисков ", разясни различен източник.
Информацията идва на фона на предизвестието на военното министерство на Русия, че ще преглежда като евентуална цел всеки аероплан на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция и прелитащ западно от река Ефрат в Сирия. Позицията на Москва е във връзка със сваления от Съединени американски щати аероплан на сирийските държавни сили предходната събота край Рака, при което водачът бе избавен от сирийски военни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР