Източници от разследването на ОПГ за връзки между “царя на

...
Източници от разследването на ОПГ за връзки между “царя на
Коментари Харесай

Кой натисна Живко Коцев да си оттегли оставката и какво му беше обещано?

Източници от следствието на ОПГ за връзки сред “царя на контрабандните цигари ” Николай Николов-Паскал и Агенция “Митници ” разкриха пред Соня Колтуклиева от ПИК следното:

В сряда е имало два разпита на Живко Коцев. На първия той се е явил с юрист Илиян Василев, на втория е бил самичък. Признал е, че се е срещнал с Марин Димитров през сътрудници от Министерство на вътрешните работи. Присъствал е в дома на Бойко Рашков, когато там са гостували Марин и Стефан Димитрови – останал е с усещането за трайно другарство сред тях. Сближил се е със Стефан Димитров, гостували са си взаимно на персонални и фамилни празници, разменяли са си дарове. Така Живко Коцев удостовери обявата на ПИК от през днешния ден за съществуването на фотоси и часовник за 50 000 евро като удостоверение за извънредно околните му връзки със Стефан Димитров. От преданост към Бойко Рашков, Живко Коцев не е прекъснал връзките с бащата и сина, посочени като част от империята на Николай Николов-Паскал. При срещите си с тях забелязал подмятания за осъществяването на услуги, свързани с гладко прекосяване на артикули през границите на страната, само че дал да се разбере, че няма да се отзове. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е бил наясно, че Специализираната прокуратура проверява Марин и Стефан Димитрови.

От хотел в “Правец ” са конфискувани видео-материали, доказващи, че влизат дружно Стефан Димитров и Петя Банкова, която беше поредно заместни-директор и шеф на Агенция “Митници ”, назначена от финансовия министър. Живко Коцев е свидетелствал, че знае за неприятните връзки сред Калин Стоянов и Асен Василев. Финансовият министър затруднявал приемането на бюджетни пари за Министерство на вътрешните работи, тъй като министърът отказал да назначи за шеф на ОДМВР в Хасково Недан Хаджиев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР