Източници на агенция “Ройтерс” съобщават, че двете държави са открили

...
Източници на агенция “Ройтерс” съобщават, че двете държави са открили
Коментари Харесай

Германия и Италия не се отказват от руския газ. Откриха сметки в рубли

Източници на организация “Ройтерс” оповестяват, че двете страни са разкрили сметки в рубли, без да нарушават глобите на Европейски Съюз. Отбелязва се, че Германия, която е най-големият вносител на съветски газ в района, е работила по въпроса в тясна съгласуваност с Европейски Съюз. Същото е направила и Италия, като на Рим е било обяснено по какъв начин тъкмо да търгува с съветски газ законно.

От Брюксел отхвърлят да дадат повече детайлности.

“Газпром” към този момент спря кранчето на Полша, България, а от през вчерашния ден - и на Финландия поради отхвърли на трите страни да заплащат за газ в рубли.

В писмените си насоки Европейски Съюз съобщи, че фирмите могат да купуват съветски газ, без да нарушават глобите, в случай че заплащат във валутата на съществуващите си контракти - и заявяват, че това извършва договорните им връзки. Повечето контракти сред компаниите от Европейски Съюз с " Газпром " са в евро или долари. В насоките обаче не се споделя категорично, че откриването на сметки в рубли за конвертиране на тези заплащания в съветска валута би било нарушаване на глобите на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР