Източник: www.mvr.bg В ход е специализирана полицейска операция за контрол на

...
Източник: www.mvr.bg В ход е специализирана полицейска
операция за контрол на
Коментари Харесай

Засилени проверки за скорост у нас и в Европа

Източник: www.mvr.bg

В ход е профилирана полицейска операция за надзор на скоростта. Тя започна през вчерашния ден и ще продължи до края на седмицата – 12 август. Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Засилени инспекции, с изключение на в България, ще има и на територията на всички страни-членки на Мрежата.

У нас инспекциите на пътните служители на реда ще са съсредоточени по главните пътни направления и най-много към граничните контролно-пропускателни пунктове и морските курорти.

В календара на TISPOL са планувани две операции за скорост – през месеците април и август. През 2017 година по време на проверките през лятото, на територията на целия Европейски съюз са установени общо над 660 000 нарушавания на скоростта, а у нас - 19 000 нарушавания. По време на последната интервенция, обаче, през месец април, у нас е установено завишение на установените нарушавания на скоростните режими. Тогава от пътните служители на реда у нас са открити 26 000 нарушавания, обобщи главен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Това, съгласно него, се дължи на обстоятелството, че са закупени нови технически средства, които позволяват по-качествен надзор на пътя.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР