Източник Труд4 тома допълнителни доказателства представи специализираната прокуратура срещу шефа

...
Източник Труд4 тома допълнителни доказателства представи специализираната прокуратура срещу шефа
Коментари Харесай

Хакерът Кристиян в чат с Иван Тодоров: Тая вечер НАП заминава

Източник " Труд "

4 тома спомагателни доказателства показа профилираната прокуратура против шефа на „ ТАД груп “ Иван Тодоров. Обвинителите желаеха делото да бъде гледано при закрити врата, тъй като доказателствата съдържат информация за отговорности на лица и компании към застрахователи и банки, съобщи в. Труд.

Адвокатът на обвинения Ина Лулчева изрично обори това искане, като уточни, че не се съдържа класифицирана информация или държавна загадка, а прокуратурата сама е популяризирала преди дни информации и доказателства по делото. Тя изиска да бъде разпитан служителят на компания „ ТАД груп “ и упрекнат за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков, който самичък да каже подбуждал ли го е някой да пробие уеб страницата на Национална агенция за приходите и да популяризира информацията.

Искането беше отхвърлено, както и това делото да бъде гледано при закрити врата.

Като ново доказателство прокуратурата цитира експертна информация, направена на 6 август от чат в Telegram сред Иван Тодоров и Кристиян Бойков. В нея Бойков казвал на шефа си: „ Тая вечер Национална агенция за приходите отпътува “.

Ударената информация от уеб страницата на приходната организация е била качена на уебсайт за анонимно шерване. Всички, на които е била дадена паролата, която е била „ България “, са могли да видят информацията.

Друго доказателство е конфискуван мобилен телефон, в който е била открита информация с персонални данни на висши политици, висши магистрати, както и редови прокурори и следователи.

От конфискуван преносим компютър пък се вижда, че е юридически опит да бъде хакнат уеб сайтът на Агенция „ Митници “. Като очевидци са разпитани чиновници на компанията и потърпевши от нея.

Свидетелят Ахметов, който е работил в „ ТАД груп “, твърдял, че Бойко загатнал, че ще хакне Национална агенция за приходите. Той споделил още, че тримата обвинени – Иван Тодоров, изпълнителният шеф Георги Янков и Кристиян Бойков, са имали доста близки връзки, постоянно излизали на терасата на офиса и си говорили скрито.

Същото удостоверили и очевидците Митев и Иван Петров.

Тодоров предложил да се тестват за сигурност уеб сайтове на компании без знанието на притежателите. Такива показания са дали потърпевшите от две компании – „ Нет инфо “ и „ Динамо България “.

Прокуратурата изиска задържането под стража на Иван Тодоров, тъй като може да се укрие или да извърши ново закононарушение, като влияе върху очевидците.

Адвокат Лулчева упрекна прокуратурата, че ползва двоен стандарт, тъй като тя не е поискала задържането на другите двама обвинени Бойко и Янков, които също биха могли да се укрият и да затруднят правосъдното произвеждане. Тя е безапелационна, че против клиента й няма никакви доказателства, че е поръчал на Бойков да хакне Национална агенция за приходите и да популяризира данните, да всее ужас и боязън в популацията, каквото е обвиняването.

Предстои съдът да се произнесе.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР