Източник: standartnews.comТой говори тихо и спокойно. Често се усмихва, пуска

...
Източник: standartnews.comТой говори тихо и спокойно. Често се усмихва, пуска
Коментари Харесай

Звярът от Кипър е душил жертвите си, не гледал в очите им, защото...

Източник: standartnews.com

Той приказва безшумно и умерено. Често се усмихва, пуска леки смешки, които разведряват диалога. Изглежда бодър и деятелен човек. Има артистични обноски, необикновени за боен.  
``
реклама

Така разказват 35-годишния капитан от Националната армия на Кипър Никос Метаксас неговите познати, привикани на разпит откакто офицерът се оказа първият сериен палач в историята на Острова на Афродита.  

Той към този момент направи самопризнания за седем свои жертви, само че подозренията са, че те са доста повече. Никос е подбирал чужденки, известно е, че е умъртвил три филипинки и 6-годишната щерка на една от тях, една непалка и румънка с 8-годишна щерка. Случаите са разказани в  10 страници, изписани на ръка с хубав и стегнат почерк от самия Метаксас след задържането му на 18 април

Според признанията му убийствата са станали в интервала от септември 2016 година до лятото на 2018 година Досега са открити телата на пет от жертвите, като единствено едно е разпознато. 

Труповете са хвърляни на две места, прекомерно далечни за инцидентни минувачи.

Едното е цялостната с вода 130-метрова шахта на от дълго време изоставена медна шахта край село Мицеро, на 30 км югозападно от столицата Никозия. Там са открити две жертви,  само че оттова стартира да се разплита смразяващата история. Туристи виждат изплувало на повърхността тяло. Трупът е на филипинката Мари Роуз, която дружно с дъщеричката ѝ изчезват при започване на май предходната година. 

Другото място е Червеното езеро, което дължи името си на медните съединения от прилежащия рудник. Никос твърди, че е изхвърлил три куфара с телата на убитите. Те обаче са съвсем разложени от мощно токсичната течност.
 
Сега доста артистични дами от Кипър треперят от смут, тъй като са били край крайбрежията на двете езера като участници в семинари по снимка, водени от Метаксас .

Все отново той е измежду най-талантливите майстори на обектива, получавал е награди за фотосите си, гостувал е в доста водещи тв излъчвания. 
Затова и за множеството му познати е необяснимо как една толкоз артистична натура може да крие такова страшилище в себе си.

" Това е някакъв актуален вид на   историята за положителния лекар Джекил, който се преобразява в садиста мистър Хайд от романа на Робърт Луис Стивънсън ", настояват ужасени познати на офицера, които търсят пояснение за това раздвояване на личността. 

" Не мога да допускам, че против мен е седял палач, той беше толкоз спокоен и внимателен ", изумена е и фотомоделът Теа Георгиева.  Бургазлийката даже има сниман клип от Никос, а малко преди да бъде задържан е имала среща с него, с цел да й предлага квартира. 

Веднага след задържането му Метаксас беше подложен на обстойни психоекспертизи.  Изводът е, че той е изцяло вменяем и от самото начало е бил наясно с дейностите си.  Пратените от Скотланд Ярд специалисти пък останаха изумени от  хладнокръвието, с което Никос давал показания по какъв начин е умъртвил и къде е захвърлил труповете без никакви следи от страдание или разкайване.

Като убеден, спокоен, порядъчен и даже претенциозен в службата си разказват Метаксас и неговите сътрудници офицери. 

В живота си Никос два пъти претърпява голям стрес. 

Първият е, когато едвам 12-годишен се разделя с майка си. Тя е българка от Стара Загора, а татко му е кипърски грък. Двамата са студенти у нас, а разводът им  е съпроводен от тежки кавги и разправии. 

За майката на серийния палач се знае, че и сега живее в Стара Загора, само че усърдно заобикаля медиите

Вторият потрес е когато брачната половинка на Никос се разделя с него и води двамата им синове. 

Според следствието  още преди развода обаче офицерът води лицемерен живот . Той е  доста деен участник в уеб страницата Badoo под псевдонима Орест , където търси контакти с дами. Те са най-вече чужденки, работещи като домашни помощнички, както и самотни майки.

Метаксас е човек с висока обща просвета и избора на воин от гръцката митология за псевдоним сигурно не е инцидентен.  Орест убива майка си Клитемнестра и нейния ухажор, с цел да отмъсти за гибелта на татко му - микенския цар Агамемнон, станал жертва на подлата си брачна половинка . Сюжетът е в основата на няколко древногръцки пиеси: „ Орестия “ на Есхил, „ Електра “ на Еврипид, „ Електра “ на Софокъл, „ Ифигения в Таврида “, „ Електра “ и „ Орест “ на Еврипид. 

Според психолозите Никос е имал комплекс, че най-важните дами в живота му го предават и това е заложено в природата на нежния пол. 

Много чудноват е и методът, по който Никос е убивал жертвите си. 

Задушавал ги е с вътрешната сгъвка на лакъта си - добре изучена хватка от тренировките в армията. При нея нападателят е в тил на жертвата и не вижда нейните предсмъртни спазми, както и ужаса в очите. 

Според показанията на Метаксас първото му ликвидиране е на 36-годишната румънка Ливия Бунеа и дъщеричката й, премахнати през септември 2016 г. 

Съмненията са, че черният лист води началото си доста по-рано. Затова като евентуални жертви на серийния палач под пагон се подозират и всички 22 дами, изчезнали през последните три години.  Сред тях е и 16-годишната българка Яница Динева, която е в неопределеност от 19 юни 2018 г. 

Темата за серийния палач Метаксас продължава да е №1 на Острова на Афродита. А публичният яд не стихва и след оставките на правосъдния министър и шефа на полицията. Възможно е под наказателна отговорност да бъдат привлечени следователи и служители на реда, които на процедура са се отказвали да проверяват изгубването на чужденките. Случаите са били обявявани за завършени с претекста, че най-вероятно домашните помощнички са се прибрали в родината си. Това обаче е неуместно, тъй като персоналните документи на множеството изчезнали млади дами са били намирани в домовете им. 

Никос е бил невъзмутим палач, само че е оставял доста електронни следи от наличието си в уеб страниците за запознанства.  При подробно следствие сигурно полицията е щяла да попадне по следите му доста по-рано, настояват медиите в Кипър. 

А въпросът какъв брой е същинският брой на жертвите на капитана към момента чака своя отговор. Който наподобява все по-кошмарен.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР