Източник и видео: Novini.bgОт Северна Македония обявиха, че ЕС и

...
Източник и видео: Novini.bgОт Северна Македония обявиха, че ЕС и
Коментари Харесай

Борисов: България е държава за пример в борбата с контрабандата

Източник и видео: Novini.bg

От Северна Македония оповестиха, че Европейски Съюз и НАТО са приоритет и настоях това да бъде декларативно, тъй като с цел да може една страна да върви решително към Европейски Съюз и НАТО, всички съществени систематични партии би трябвало да са го заявили, осмислили и приели и антибългарската изразителност би трябвало да бъде освен забравена, само че и да са уверени, че тя не е вярна. Когато някой от вас (от Северна Македония, б.р.) каже, че България е фашистки окупатор, в България това значи, че ние не би трябвало да ви оказваме помощ по никакъв метод, тъй като ние не сме били окупатор на никого. Прочитът на историята е подобен, какъвто историците са го споделили.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Загреб след срещата му с хърватския министър председател Андрей Пленкович.

,,Г-жа Естер (Естер де Ланге, зам.-председател на ЕНП) е един от приятелите на България. Тя пристигна до нас, прелетя над границите, прегледа нашите центрове за надзор по границите и сподели, че е извънредно впечатлена. Считам, че това е значимо, тъй като може да убеди своите другари и съперници в Холандия това, което е видяла. Защото ние не сме единствено страна, която се оправя с миграционния поток, само че и ние сме страна за образец за битка с контрабандата, с което не може да се похвали никой различен в Европа и Холандия го отчита``, разяснява още Борисов.

,,Приемам упрека, че както ректорът на Софийския университет беше единствен претендент, пък нямаше простести. Доналк Туск беше единствен претендент, пък отново нямаше митинги... може да ми ги препишете на мен, че аз съм отговорен, че не съм издигнал втори кандидат``, сподели той във връзка с единствената кандидатура за основен прокурор в лицето на Иван Гешев.

,,Фон дер Лайен представи Мария Габриел с подобен самоувереност, с такава наслада, че ще работи с нашия еврокомисар и то по най-важните, хубави и съвременни тематики като образованието и програмата ``Еразъм``, младежта, спорта, културата... всичко, което сме желали България да получи. Видяхте също насладата и ръкоплясканията на всички комисари, канцлери, министър председатели, президенти. Така че Мария Габриел заема едно доста високо място и в случай че гласоподават за нея като заместник-председател би било следващо самопризнание за България и за нашата партия, откакто и Кристалина Георгиева стана президент на МВФ. Мисля, че затворихме устите на доста хора, а пък това, което излезе от департамента на Съединени американски щати, то споделя всичко и опровергава всички лъжи``, показа в умозаключение министър председателят Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР