Източник: БТАКрайнодясната партия Братя на Италия“ е победител в парламентарния

...
Източник: БТАКрайнодясната партия Братя на Италия“ е победител в парламентарния
Коментари Харесай

Крайнодесните „Братя на Италия“ на Джорджа Мелони печелят изборите

Източник: Българска телеграфна агенция
Крайнодясната партия „ Братя на Италия “ е победител в парламентарния избор в Италия. Съюзът от десни обединения, в който влизат партия „ Италиански братя “ на Джорджа Мелони, „ Лига “ на Матео Салвини и „ Напред, Италия “ на Силвио Берлускони, печели сред 41 и 45 % от вота. Партията на Мелони беше единствената огромна политическа мощ, която не поддържа държавното управление на националното единение на отиващия си министър председател Марио Драги.

Лявоцентристката коалиция, отпред с Демократическата партия, печели сред 25,5 и 29,5 % от гласовете. Според политолози водачът на Демократическата партия Енрико Лета е един от огромните губещи тази нощ, дружно със Салвини, защото нежеланието му да подписа договорка с Движение „ Пет звезди “, откакто то провокира разпадането на обединението на премиера в оставка Марио Драги, в този момент наподобява неточност. От друга страна, решението на някогашния министър председател и водач на „ Пет звезди “ Джузепе Конте да се кандидатира самичък наподобява се е отплатило, защото прогнозите са партията да получи 16-17 % от гласовете, отбелязва АНСА.

Вчера бе записана най-ниската изборна интензивност на парламентарни избори в историята на Италия. Тя е с към 9 процентни пункта по-слаба от тази на вота през 2018 година, когато гласоподаваха 73,01 %.
Мелони: Ще управляваме за всички италианци
Лидерката на партия „ Италиански братя “ Джорджа Мелони съобщи тази нощ, че бъдещото дясноцентристко държавно управление няма да съобщи доверието на италианския народ, съобщи АНСА.

Воденият от нея съюз реализира безапелационна победа на парламентарните избори съгласно прогнозните резултати.
 Джорджа Мелони На фотографията: Джорджа Мелони
„ Сега е време да поемем отговорност “, сподели Мелони, която наподобява ще стане първата жена министър председател на Италия. „ Това е време, в което, в случай че желаеме да бъдем част от историята, би трябвало да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали. “ Тя даде обещание, че няма да съобщи доверието, което гласоподавателите са ѝ дали своят вот.

„ Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го създадем за всички, с цел да обединим народа, като се възползваме оптимално от това, което сплотява, а не от това, което разделя “, добави тя в малко изказване пред публицисти в Рим.

Мелони съобщи, че съжалява за обстоятелството, че изборната интензивност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарни избори. По думите ѝ предизвикването е политиците да накарат хората още веднъж да имат вяра в институциите и да се възвърне връзката сред страната и жителите.
Крайнодесни водачи от цяла Европа приветстват изборната победа на „ Италиански братя “
Силното показване на партията „ Италиански братя “ на крайнодясната лидерка Джорджа Мелони обнадежди съдружниците ѝ в Европа, които приветстваха изборната победа.

Сред първите, които честваха, бяха сътрудниците евроскептици от крайнодесния набор. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки поздрави Мелони в Туитър. Партията „ Национален общ брой “ на френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен също приветства резултата като „ урок по примирение “ за Европейски Съюз.

Сантяго Абаскал, водач на испанската крайнодясна опозиционна партия „ Вокс “, приветства успеха на Мелони, като написа в Туитър, че „ милиони европейци разпореждат очакванията си на Италия “. Тя „ сподели пътя за горда и свободна Европа на суверенни страни, които могат да си сътрудничат в името на сигурността и благоденствието на всички “.

Силният напредък на Мелони в третата по величина стопанска система на Европейския съюз идва в сериозен миг, когато огромна част от континента се задъхва от възходящите сметки за сила, последица от войната в Украйна, а решимостта на Запада да се сплоти против съветската експанзия е подложена на тестване. На последните избори през 2018 година партията на Мелони взе едвам 4,4%, до момента в който на тези избори тя завоюва съвсем една четвърт от вота.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР